Παπαδόπουλος: Σεβασμός στους ρώσους μετόχους

Ο  Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, δήλωσε σήμερα ότι εάν η  Κύπρος επιδιώκει να έχει συμβολή της Ρωσίας στο Κυπριακό, τότε θα πρέπει να υπάρξει σεβασμός στα συμφέροντα των Ρώσων μετόχων κυπριακών τραπεζών.

Ο κ. Παπαδόπουλος απαντώντας σε ερώτηση  για το πού εδράζεται κριτική που άσκησε στην Κυβέρνηση ότι προσπαθεί να ελέγξει τις τράπεζες, απάντησε:

“Εδράζεται από το γεγονός ότι αυτή την κρίσιμη περίοδο που προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τις συμμαχίες μας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά χώρες που μπορούν να διαδραματίσουν ένα πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, και αναφέρομαι στη Ρωσία, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και δυστυχώς και η Κυβέρνηση έχουν στείλει στο μήνυμα ότι οι Ρώσοι μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών βρίσκονται υπό διωγμό”.

Αυτό δεν το λέω εγώ, συνέχισε, «το λένε μέλη του ομοσπονδιακού συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, φίλοι της Κύπρου, που δηλώνουν ότι είναι εχθρική η στάση της Κεντρικής Τράπεζας προς τους Ρώσους μετόχους και καταθέτες των κυπριακών τραπεζών».

Άρα, ανέφερε, «αν επιδιώκουμε να έχουμε τη συμβολή της Ρωσίας σε αυτή την προσπάθεια έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε τις τουρκικές μεθοδεύσεις, πρέπει να σεβόμαστε, ακριβώς, και τα συμφέροντα των Ρώσων μετόχων που έχασαν χρήματα με το κούρεμα και μετατράπηκαν σε μετόχους της Τράπεζας Κύπρου».

«Επομένως θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να προσεγγίσουμε αυτά τα ζητήματα με ένα ολοκληρωμένο τρόπο», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν οι νέοι μέτοχοι δεν έχουν το δικαίωμα να παίρνουν αποφάσεις σε μια ιδιωτική επιχείρηση, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «παίρνουν τις αποφάσεις τους με τις ψήφους που ελέγχει η Κυβέρνηση μέσω του ποσοστού που ελέγχει από το κούρεμα της Λαϊκής Τράπεζας».

Επομένως, είπε, «σε συνεργασία με την Κυβέρνηση είναι που οι νέοι μέτοχοι ελέγχουν την τράπεζα, εξάλλου φαίνεται και από τον τρόπο που θα ελέγχουν το ΔΣ αν αληθεύουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες».

Επιφυλάχθηκε να πει περισσότερα «όταν θα παρθούν αυτές οι αποφάσεις».