Παπαδόπουλος: Εικόνα “οικονομικού καννιβαλισμού” στις Κ.Α.

1) Η αναγκαιότητα ελέγχου της διαχείρισης των περιουσιακών στοιχείων των Κυπριακών Αερογραμμών.

2) Η σημερινή οικονομική κατάσταση και το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών.

Δηλώσεις Προέδρου Δημοκρατικού Κόμματος στη Βουλή, αναφορικά με τις Κυπριακές Αερογραμμές:

«Σήμερα συνεχίστηκε στην κοινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών και της Επιτροπής Ελέγχου, η γνωστή συζήτηση για την κατάσταση, το μέλλον και την προοπτική των Κυπριακών Αερογραμμών.

Οφείλουμε να σημειώσουμε με ιδιαίτερη ανησυχία ότι η εικόνα, που μας δόθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, είναι μία εικόνα οικονομικού κανιβαλισμού.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία για να καλύψει τις λειτουργικές της ανάγκες έχει δανειστεί ή και έχει εισπράξει από τον Κύπριο φορολογούμενο υπό μορφή ενισχύσεων €130 εκ. και έχει πωλήσει από το 2007 μέχρι σήμερα περιουσιακά στοιχεία €111 εκ.

Η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Εκποιούνται τα περιουσιακά στοιχεία για να καλυφθούν οι λειτουργικές δαπάνες.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία σήμερα είναι ότι δεν έχουν μείνει πλέον άλλα περιουσιακά στοιχεία. Και αυτό το πρόβλημα είναι ανεξάρτητο από το γνωστό ζήτημα, που αφορά και τις κατ’ ισχυρισμό παράνομες κρατικές ενισχύσεις.

Όλοι γνωρίζουμε ότι εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφασίσει ότι δόθηκαν παράνομα εκείνες οι ενισχύσεις, εγείρεται άμεσα ζήτημα λειτουργίας των Κυπριακών Αερογραμμών.

Το πιο ανησυχητικό, που ακούσαμε μέχρι σήμερα είναι ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Κυπριακών Αερογραμμών, δηλώνει πως η εταιρεία δεν μπορεί να λειτουργήσει μακροχρόνια. Και ακριβώς η δική μας η απορία είναι να μας ξεκαθαρίσουν το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και το υπουργείο Οικονομικών τί σημαίνει μακροχρόνια. Μακροχρόνια σημαίνει το 2020; Το 2018; Το 2015;

Διότι εάν εγείρονται τέτοια ερωτήματα, οφείλουμε ακριβώς και ως εκπρόσωποι του Κύπριου φορολογούμενου να ρωτήσουμε:

Ποιον είναι πλέον το σχέδιο, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία για να καλύψουν τις λειτουργικές δαπάνες της εταιρείας και που όπως όλα δείχνουν συνεχίζονται οι ζημιές.

Είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, που εμείς έχουμε ζητήσει να δοθούν επιπρόσθετα στοιχεία από πλευράς του Δ.Σ. και του υπουργού Οικονομικών για να γνωρίζουμε επ’ ακριβώς ποιες είναι οι προοπτικές της εταιρείας. Γιατί ως Δημοκρατικό Κόμμα, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι φυσικά να συνεχίσει να λειτουργεί η εταιρεία γιατί μπορεί να προσφέρει στην οικονομία, αλλά και στον τουρισμό. Όμως από την άλλη, οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι και να προστατεύσουμε τον Κύπριο φορολογούμενο σε περίπτωση, που δεν είναι εφικτή η συνέχιση της λειτουργίας και των εργασιών των Κυπριακών Αερογραμμών.

Πρέπει να υπάρχει σχέδιο Β’ και το γεγονός ότι σήμερα δεν μας έχει λεχθεί οτιδήποτε σε σχέση με το ποιες είναι οι εναλλακτικές μας επιλογές, είναι αυτό που μας κάνει να ανησυχούμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.»

Ερώτηση: Κύριε Παπαδόπουλε δεν είπε ο πρόεδρος (των Κ.Α.) ότι είναι κοντά στο να ισοσκελιστούν τα έσοδα με τις δαπάνες;

Νικόλας Παπαδόπουλος:
«Αυτό το ακούμε από το 2009.»

Ερώτηση: Εάν δείτε ότι δεν υπάρχει μακροχρόνιο σχέδιο θα ζητήσετε ως κόμμα να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές;

Νικόλας Παπαδόπουλος:

«Αυτό θα πρέπει να μας το απαντήσει η ίδια η κυβέρνηση, που έχει την ευθύνη διαχείρισης των Κυπριακών Αερογραμμών.
Εάν δεν μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία, ποιο είναι το σχέδιο;

Γιατί εάν η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει η εταιρεία με την υφιστάμενη της δομή, με την υφιστάμενη της μορφή, τότε πρέπει να συζητάμε για εναλλακτικές επιλογές, εάν θέλουμε να έχουμε εθνικό αερομεταφορέα. Όχι κρατικό, εθνικό, που μπορεί να διαχειρίζεται και ένας ιδιώτης.

Αν αυτό είναι που πρέπει να συζητήσουμε, τότε εμείς έχουμε κάθε καλή διάθεση να το συζητήσουμε μαζί με το αρμόδιο υπουργείο, το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουμε αυτές τις προσπάθειες.

Σήμερα, όμως, δεν έχουμε ακούσει τίποτα σε σχέση με ποια είναι τα εναλλακτικά σενάρια. Και επαναλαμβάνω η ανησυχία μας, δεν έχει να κάνει με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Έχει να κάνει με τα πράγματα ως έχουν, χωρίς την απόφαση. Με τα υφιστάμενα δεδομένα είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει πρόβλημα. Αυτό το παραδέχεται ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, δεν είναι κάτι που το λέω εγώ.»