Βρέθηκε ”φόρμουλα” στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπ. Κύπρου

Βρέθηκε η «χρυσή τομή» στο θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ, ενόψει των τεστ αντοχής της ΕΚΤ, φαίνεται να βρέθηκε στη συνάντηση που είχε το πρωί η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου ως επίσης και τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Συγκροτήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες η φόρμουλα που βρέθηκε στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε πέραν των δύο ωρών, προβλέπει ότι σε πρώτη φάση θα κατατεθούν προσφορές από τους υφιστάμενους μετόχους και τους νέους υποψήφιους επενδυτές. Ενώ, σε δεύτερη φάση, σε κλειστή διαδικασία, οι υφιστάμενοι μέτοχοι, εάν επιθυμούν, θα μπορούν να αποκτήσουν έως και το 30% των μετοχών. Σημειώνεται ότι το ποσοστό αυτό δεν έχει οριστικοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Η διαδικασία ολοκλήρωσης της έκδοσης μετοχικού κεφαλαίου φαίνεται να επεκτείνεται πέραν της 8ης Αυγούστου.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου το οποίο καλείται να επικυρώσει την φόρμουλα και να οριστικοποιήσει τις λεπτομέρειες της έκδοσης κεφαλαίου