Παπαδόπουλος: Δεν αναμέναμε τη Διοικήτρια να συμφωνεί με τον κ. Ντράγκι ότι “καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν”

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το κυπριακό πρόγραμμα διατύπωσε έντονες επικρίσεις εναντίον  της Κυβέρνησης αλλά και της Διοικήτριας της ΚΤ.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις στο περιθώριο εκδήλωσης στο Λύκειο Ακρόπολης για τη μέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού,  είπε ότι ήταν αναμενόμενο ο κ. Ντράγκι, “ως ένας εξ εκείνων που μας κούρεψαν, να ισχυρίζεται ότι το πρόγραμμα της Κύπρου είναι εξαιρετικό”.

Δυστυχώς, συνέχισε, αυτό το περιμέναμε παρά το ότι στην Κύπρο “έχουμε το υψηλότερο ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων στην ιστορία των τραπεζών και για πρώτη φορά στην ιστορία μας το κατά κεφαλήν εισόδημα της Κύπρου θα μειωθεί κάτω από τα επίπεδα της Ελλάδας”.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την πλήρη διαφωνία του με τις δηλώσεις Ντράγκι ότι το πρόγραμμα της Κύπρου είναι εξαιρετικό, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θεωρεί ότι αυτό που έγινε το Μάρτιο του 2013, δηλαδή το κούρεμα των καταθέσεων, “ήταν ένα προμελετημένο έγκλημα όπως ακριβώς επιβεβαιώνεται μέσα από έγγραφα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας”.

“Αυτό που δεν αναμέναμε ήταν τη Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου να συμφωνεί με τον κ. Ντράγκι ότι “καλά μας έκαναν που μας κούρεψαν”, επίσης οφείλουμε να δηλώσουμε την έκπληξή μας γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις και τις διακηρύξεις του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κ. Ντράγκι δήλωσε απόλυτη άγνοια σε ό,τι αφορά το αίτημα μετατροπής του ELA της Τράπεζας Κύπρου σε ομόλογο”, δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

“Επομένως, εμείς οφείλουμε να ρωτήσουμε το εξής: αν αυτοί που κυβερνούν, αυτοί που ισχυρίζονται ότι διαπραγματεύονται και διεκδικούν εκ μέρους μας, λένε στους Ευρωπαίους ότι “καλά μας έκαναν με το κούρεμα”, οι οποίοι δεν μεταφέρουν αυτά που μας λένε ότι διεκδικούν, τι σόι διαπραγματευτές είναι;”, διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.