Παπαδάκης: Κακόπιστη η στάση Σιζόπουλου και αστήριχτη καταγγελία

Κακόπιστη η στάση Σιζόπουλου και αστήριχτη καταγγελία εναντίον του, ανέφερε ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Με πλήρη σεβασμό στις αρχές της νομιμότητας, της αλήθειας και της διαφάνειας έχω την ελάχιστη υποχρέωση προς τους συναγωνιστές, αλλά και προς τον εαυτό μου να προβώ στην παρούσα ανακοίνωση. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρθηκαν για δήθεν αντικομματική μου συμπεριφορά και για πειθαρχικό μου έλεγχο μετά από καταγγελία του κ. Σιζόπουλου.

Το γεγονός της καταγγελίας και της έναρξης της πειθαρχικής διαδικασίας κοινοποιήθηκε σε μένα, μέσα Νοεμβρίου από δημοσιεύματα, χωρίς όμως να λάβω άμεσα γνώση του περιεχομένου της καταγγελίας. Το περιεχόμενο της καταγγελίας Σιζόπουλου μου κοινοποιήθηκε από τον Ερευνώντα Λειτουργό μόλις στις 03/12/2019 και μου δόθηκε χρόνος μέχρι τις 09/12/2019 για να απαντήσω. Η καταγγελία Σιζόπουλου διέρρευσε στα Μ.Μ.Ε. σκόπιμα από την πλευρά του ιδίου, το οποίο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι ο μόνος που μπορούσε να γνωρίζει για την καταγγελία είναι ο ίδιος ο κ. Σιζόπουλος που την προώθησε αφού ο υποφαινόμενος εκ των πραγμάτων δεν την γνώριζε και το έμαθε επίσημα στις 3/12/2019.

Στις 09/12/2019 επέδωσα δεόντως την γραπτή μου απάντηση προς τον Ερευνώντα Λειτουργό. Η απάντηση μου είναι συγκεκριμένη και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και νομικά σημεία. Στην Απάντηση μου η οποία αποτελείται από 14 σελίδες και από επισυνημμένα έγγραφα 100 σελίδων προώθησα τις ξεκάθαρες θέσεις μου, οι οποίες παρεμπιπτόντως ήταν γνωστές στον καταγγέλλοντα κ. Σιζόπουλο, αφού εξ αρχής με συνέπεια και κατ’ εξακολούθηση είχαν τεθεί ενώπιον του τόσο προφορικά όσο και γραπτώς. Τονίζω ότι επισύναψα τους σχετικούς κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σχετικές αποφάσεις του Γενικού Δικαστηρίου της Ε.Ε..

Επί του παρόντος θα αρκεστώ να αναφέρω ότι με την απάντηση μου αποδεικνύω τους γνήσιους πραγματικούς και νομικούς λόγους της εύλογης άρνησης μου να συναινέσω σε παράνομες πράξεις που προσπαθούσε να μου επιβάλει ουσιαστικά ο κ. Σιζόπουλος με την συμφωνία που μου επέβαλε και εις την οποία άλλωστε έγραψα ρητά την επιφύλαξη μου και συγκεκριμένα: «Με επιφύλαξη για τα σημεία 2,3 όπου υπάρχουν νομικά κωλύματα σε σχέση με τους κανονισμούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Τονίζω ότι, αναπόφευκτα στα πλαίσια της απάντησης μου ήμουν υποχρεωμένος να καυτηριάσω την κακόπιστη στάση του κ. Σιζόπουλου καθώς και την αστήριχτη εις βάρος μου καταγγελία.

Τέλος, οφείλω να αναφέρω ότι επιφυλάσσομαι να δώσω στην δημοσιότητα το πλήρες περιεχόμενο της απάντησης μου και είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα μου να αντισταθώ με όλα τα νόμιμα μέσα στις όποιες ανίερες ενέργειες εναντίον μου και να υπερασπιστώ τις αρχές της δημοκρατίας και της διαφάνειας που οφείλει να υπερασπίζεται το κόμμα.