Αστυνομία για κατασκοπευτικό βαν: Δεν υπάρχουν αλλότρια κίνητρα

Δεν υπάρχουν αλλότρια κίνητρα αναφέρει σε ανακοίνωση η Αστυνομία για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν

Σε σχέση με τη διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά όχημα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, υπογραμμίζεται ότι, η Αστυνομία εκτελεί τα καθήκοντα της με αμεροληψία και επαγγελματισμό. Δεν υπάρχουν οποιαδήποτε αλλότρια κίνητρα παρά μόνο η δίκαιη και ορθή διερεύνηση με σκοπό την απονομή της δικαιοσύνης. Οποιεσδήποτε αναφορές για κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις, απορρίπτονται κατηγορηματικά.

Όσον αφορά τη σημερινή διαδικασία στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για την προφυλάκιση των τριών υπόπτων, το Δικαστήριο έκρινε, ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία και οι ύποπτοι που παρουσιαστήκαν ενώπιον του, ενδεχομένως να έχουν εμπλοκή. Παρά το, ότι υπολείπεται ανακριτικό έργο, το Δικαστήριο αποφάσισε όπως αφεθούν ελεύθεροι, αναφέροντας, ότι οι ύποπτοι δεν μπορούν να επηρεάσουν το ανακριτικό έργο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Δικαστήριο αποφασίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι κράτησης υπόπτων σε αυτό το στάδιο, αλλά, αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχει έδαφος για συνέχιση των εξετάσεων και ότι τα πρόσωπα αυτά δεν εμπλέκονται στη διάπραξη αυτών των ποινικών αδικημάτων, γεγονός το οποίο ισχύει και στην προκείμενη περίπτωση.

Από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία, σεβόμενη τη διαδικασία, ουδέποτε υπεισήλθε σε οποιανδήποτε λεπτομέρεια που αφορά μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, ή δημοσιοποίησε οποιανδήποτε πληροφορία σε σχέση με το ανακριτικό έργο.

Ως εκ τούτου η Αστυνομία, αντιπαρέρχεται τις οποιεσδήποτε επικρίσεις και συνεχίζει με κάθε σοβαρότητα, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης, με κύριο μέλημά της, τη δίκαιη και αντικειμενική διαχείρισή της.