Πανσέληνος της 9ης Ιουλίου – Ποια ζώδια επηρεάζει

Η έντονη και αποφασιστική Πανσέληνος της 9ης Ιουλίου στη 17η μοίρα του Αιγόκερου σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, αντίθεση με τον Άρη από τον Καρκίνο και σε τετράγωνο με το Δία από το Ζυγό φαίνεται να ταρακουνά τις ζωές των εκπροσώπων του παρορμητικού σταυρού (Κριός/Ζυγός, Καρκίνος/Αιγόκερως) σε ζώδιο/ωροσκόπο στο δεύτερο μισό του δευτέρου δεκαημέρου.

Ο Ήλιος και η Σελήνη θα βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση, στον άξονα Καρκίνου – Αιγόκερω, που αντιστοιχεί στην Σάκτι και τη Σίβα, τη θηλυκή και αρσενική θεϊκή υπόσταση.

Είναι αυτό που νιώθουμε, έναντι αυτού που θεωρούμε ότι θα έπρεπε να νιώθουμε. Υπερβολική δόση Αιγόκερω μας κάνει άκαμπτους, υπερβολική δόση Καρκίνου μας κάνει συλλογιστικούς.

Ο κύκλος του Καρκίνου αποτελεί μια περιδιάβαση στον πιο εσωτερικό μας κόσμο. Σχεδόν στον πυρήνα αυτής της αναζήτησης σε υδάτινο περιβάλλον, αναδύεται η Πανσέληνος στον Αιγόκερω και εγείρει εκκωφαντικές δονήσεις. Μια πανσέληνος στη διάρκεια του κύκλου του Καρκίνου, αντιπροσωπεύει συνήθως την κορύφωση της Σελήνης μέσα στη χρονιά.

Όμως η Σελήνη βρίσκεται σε πτωση στον Αιγόκερω, γιατί είναι το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι σε αυτό που κυβερνά – τον Καρκίνο. Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται σε πτωση , γίνεται αδύναμος και νευρικός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να νιώσουμε κακοδιάθετοι, ασυνήθιστα κουρασμένοι και ιδιαιτέρως ευαίσθητοι.

Ο Καρκίνος νιώθει τώρα να κινείται σε οικεία εδάφη, η αρχή του είναι «νιώθω». Όσοι έχουν γεννηθεί υπό αυτό τον αστερισμό, κινούνται αργά και προσεκτικά – ακριβώς όπως ο κάβουρας – επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Η ψυχική μεμβράνη που χωρίζει τον Καρκίνο από τον εξωτερικό κόσμο, είναι λεπτή και πορώδης.

Η ευαισθησία που διακρίνει τους Καρκίνους, τους προσδίδει εξαιρετική κατανόηση, ενσυναίσθηση και ειλικρίνεια. Μπορεί να παραμείνουν ψύχραιμη σε μια συγκυρία εντάσεων, αλλά με την πρώτη ευκαιρία θα βγάλουν στην επιφάνεια όλα όσα νιώθουν.

Στον κόσμο των Καρκίνων η καρδιά αποτελεί πρωταρχική και συστηματική πηγή πληροφοριών, γι’ αυτή φροντίζουν να την προστατεύουν αρκετά. Είναι άτομα πολύ εσωτερικά, που εκλαμβάνουν τα πάντα απόλυτα προσωπικά. Ο Αιγόκερως από την άλλη, θέτει τον εαυτό του στην υψηλότερη βαθμίδα των αδιάλλακτων.

Απολαυστικά παράλογοι οι Καρκίνοι, ακολουθούν την καρδιά τους όπου κι αν τους πάει, ενώ οι Αιγόκεροι είναι τόσο δεσμευμένοι στις απόψεις τους επί παντός επιστητού, που σπάνια θα βιώσουν την αληθινή ελευθερία.

Αν και ο Καρκίνος γραπώνεται με μανία σε χορταστικές ανέσεις, υπενθυμίζει ρητά σε όλους να μην ζουν μόνο με το «φαίνεσθε». Ο Αιγόκερως παράλληλα, κηρύττει τη χαρά της θεμελιώδους αυτοπειθαρχίας.

Αυτός ο άξονας αποζητά σχέσεις και περιβάλλοντα που υπόσχονται διάρκεια και ασφάλεια. Τόσο ο Καρκίνος όσο και ο Αιγόκερως θέλουν να θέτουν ρίζες και να κατασταλάζουν σε νεαρή ηλικία, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Και οι δύο οδεύουν προς το «κέντρο», λατρεύουν την τρυφερότητα και τον ύπνο, τη χαλάρωση και τα γευστικά εδέσματα.

Είναι σπουδαία στιγμή τους όταν αφοσιώνουν τον εαυτό τους σε ένα άτομο. Ένα σταθερό ταίρι είναι συνήθως το πρωταρχικό τους ζητούμενο προκειμένου να αποκατασταθούν.

Με δεδομένο ότι η πανσέληνος λειτουργεί ως δύναμη κορύφωσης, υποδεικνύει ότι κάθε είδους σχέση προσεγγίζει τη στιγμή αποφάσεων – είτε γενικότερα την ενοποίηση της θηλυκής και της αρσενικής ενέργειας. Αν βρίσκεστε σε περίοδο προστριβών ή αμφιβολιών με το ταίρι σας, αν παλεύετε να βρείτε τη φωνή σας, δεν είναι βέβαιο ότι θα φτάσετε ομαλά σε λύσεις… Όμως παρά τις διαφωνίες, αυτή η φάση μπορεί να σας υποσχεθεί έντονη και θερμή στοργή – ακόμη κι αν δεν επέλθει αμέσως.

Αυτή η Πανσέληνος θα βρίσκεται σε απόσταση μίας μοίρας από τον Πλούτωνα, θα είναι σχεδόν μια ακριβής συνεύρεση. Κάθε συνάντηση με τον Πλούτωνα είναι εκρηκτική, γι’ αυτό φροντίστε να είστε εξαιρετικά ευγενικοί και διακριτικοί!

Η Σελήνη θα βρεθεί επίσης σε αντίθεση με τον Άρη – έναν ακόμη αρρενωπό πλανήτη με τη δική του εύφλεκτη ιδιοσυγκρασία. Αυτό έχει τη δυναμική να σας κάνει συναισθηματικά ευάλωτους, άρα θα είναι συνετό να αποφύγετε τώρα όσο πιο πολλές κοινωνικές δραστηριότητες μπορείτε!