Πανσέληνος στον Καρκίνο – Τι επιφυλάσσει στα ζώδια η τελευταία πανσέληνος

Πανσέληνος στον Καρκίνο – Τι επιφυλάσσει στα ζώδια η τελευταία πανσέληνος

Η τελευταία πανσέληνος του 2020 γίνεται στον Καρκίνο στις 30 Δεκεμβρίου

Αυτή η πανσέληνος στο ζώδιο που κυβερνά , τον Καρκίνο, μας καλεί όχι μόνο σπίτι : σε γνωστά πρόσωπα και μέρη, αλλά και στον εαυτό μας.

Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε και να επανασυνδεθούμε με όλα αυτά που παρηγορούν την καρδιά μας και τρέφουν την ψυχή μας. Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο της φροντίδας και της ανησυχίας!

Και το νούμερο ένα μέλημά του είναι η φροντίδα των βασικών αναγκών μας….τόσο των σωματικών όσο και συναισθηματικών. Αν οι δικές μας ανάγκες δεν έχουν ικανοποιηθεί, αυτή η πανσέληνος αποκαλύπτει τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό.

Εξάλλου, με τον Ήλιο και τον Ερμή στον Αιγόκερω, εναπόκειται σε εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη για τη δική μας ευημερία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγωνιστούμε μόνοι μας ή να αφήνουμε ο ένας τον άλλον να τα βγάλει πέρα μόνος του. Αντ’ αυτού, μπορούμε να είμαστε ρεαλιστές και προνοητικοί όσον αφορά τη δημιουργία στερεών συστημάτων υποστήριξης.

Αν ο Καρκίνος είναι η παραδοσιακή «μαμά» του ζωδιακού κύκλου, ο Αιγόκερως είναι ο «μπαμπάς». Κι ενώ οι ρόλοι της παλιάς σχολής και των γονιών μας ενδέχεται να μην ισχύουν πλέον, εξακολουθούμε να αντλούμε από αυτές τις αρχετυπικές ενέργειες για να φροντίζουμε τον εαυτό μας και τους άλλους. Ο Καρκίνος ανακουφίζει, φροντίζει και τροφοδοτεί την αίσθηση του «ανήκειν».

Ενώ ο Αιγόκερως παρέχει τη δομή και τα όρια, που δημιουργούν έναν πραγματικά ασφαλή χώρο. Φυσικά, μέσω των δικών μας γονιών ή των ανθρώπων που μας φρόντιζαν στην παιδική μας ηλικία, μαθαίνουμε πρώτα πώς να είμαστε «γονείς» εμείς οι ίδιοι.

Και καθώς η πανσέληνος του Καρκίνου και ο ήλιος του Αιγόκερω τετραγωνίζουν τον Χείρωνα στον Κριό, μπορεί να φέρουν πίσω μερικές οδυνηρές αναμνήσεις σχετικές με τον τρόπο που μεγαλώσαμε. Τώρα όμως που είμαστε οι ενήλικες, έχουμε την ελευθερία να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά.

Είτε χρειαζόμασταν λίγη περισσότερη ευαισθησία, είτε μια ισχυρότερη δόση σκληρής αγάπης, μπορούμε να επιλέξουμε να την προσφέρουμε σήμερα στον εαυτό μας – έχει να κάνει με τη σωστή ισορροπία.

Καθώς αυτή η πανσέληνος εναρμονίζεται με τον Ουρανό και τη Μαύρη Σελήνη (Λίλιθ) στον Ταύρο, τα σώματά μας θα μας πουν ακριβώς τι χρειαζόμαστε – και θα τιμήσουμε τη σοφία τους. Αντί να καταλήξουμε σε καταστάσεις που φαίνονται ανασφαλείς, άβολες ή αφιλόξενες, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε το δικαίωμά μας να αισθανόμαστε «σαν στο σπίτι μας» στο σώμα και τη ζωή μας.

Ακόμα και με τον Μεγάλο Σταυρό στα μεταβλητά ζώδια που σχηματίζουν το φόντο αυτής της πανσελήνου, μπορεί να διχαστούμε ανάμεσα σ’ αυτό που φαίνεται καλό και σ’ αυτό που είναι στην πραγματικότητα καλό για μας.

Η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στον Τοξότη και καθιστά εύκολο να παραδοθούμε στις ορέξεις μας, κατά τη διαδικασία της ανάπτυξής μας. Αλλά ο Βόρειος Δεσμός στο αντίθετο ζώδιο των Διδύμων, μας δείχνει πιο ενδιαφέρουσες κι έξυπνες εναλλακτικές λύσεις.

Ο Ποσειδώνας στους Ιχθύες, μας προτρέπει να ξεπεράσουμε τις γήινες ανησυχίες μας, ενώ η Βέστα στην Παρθένο μας ζητά να ανακαλύψουμε το ιερό….μέσα στο κοσμικό. Το επίκεντρο αυτής της πανσελήνου, είναι η κοινή λογική και η πολλή συμπόνια για τον εαυτό μας και τους άλλους. Ευτυχώς, το εξάγωνο Ερμή /Ποσειδώνα (ακριβώς την 1η Ιανουαρίου) μας δίνει όλα αυτά…. και πολλά άλλα.

Διαβάστε παρακάτω για το ζώδιο και τον ωροσκόπο σας, για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι σημαίνει αυτή η πανσέληνος για εσάς.

Κριός
Ποιος λέει ότι δεν μπορείτε να ξαναγυρίσετε σπίτι σας Κριέ; Αν και συνήθως δεν είστε αυτό που λέμε συναισθηματικός τύπος, αυτή η πανσέληνος σας κάνει να νιώθετε νοσταλγία. Από την αναβίωση των αναμνήσεων της παιδικής ηλικίας μέχρι την έρευνα του οικογενειακού σας δένδρου, νιώθετε μια λαχτάρα να επιστρέψετε σε πιο απλές εποχές. Να θυμάστε μόνο, πως έχετε δουλειά να κάνετε, εδώ και τώρα.

Ταύρος

Το 2020 μάς έδειξε όλα όσα έπρεπε ακόμα να μάθουμε – και σε ορισμένες περιπτώσεις, όσα ξεχάσαμε. Πολλά από τα δικά σας μαθήματα Ταύρε, αφορούσαν τη συναισθηματική νοημοσύνη. Και με αυτήν την πανσέληνο να φωτίζει τον οίκο της σκέψης και της επικοινωνίας σας, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε όσα μάθατε.

Δίδυμοι

Τα χρήματα και τα υπάρχοντα παρέχουν κάποια ασφάλεια….αλλά Δίδυμοι, χρειάζονται περισσότερα από τα υλικά πράγματα, για να ικανοποιήσουν την ψυχή σας. Αυτή η πανσέληνος στον οίκο των πόρων και των αξιών σας, σας παροτρύνει να εγκαταλείψετε αυτό που δεν χρειάζεστε πια – και να ανανεώσετε την εκτίμησή σας γι’ αυτά που έχουν πραγματικά σημασία.

Καρκίνος

Μην θεωρείτε την καλοσύνη σαν αδυναμία, Καρκίνε. Χρειάζεται δύναμη για να δείξετε την ευαίσθητη πλευρά σας. Παρόλο που μερικές φορές είναι εύκολο να θεωρείτε δεδομένη τη φροντίδα σας, αυτή η πανσέληνος στο ζώδιό σας φέρνει μια καινούργια και πολύ καθυστερημένη εκτίμηση. Απλώς θυμηθείτε ότι δεν χρειάζεται να τους φροντίζετε όλους, όλη την ώρα.

Λέων

Όταν το εσωτερικό σας φως λάμπει τόσο έντονα, Λέοντα δεν μπορείτε να το κρατήσετε για τον εαυτό σας. Όμως, λίγος χρόνος με τον εαυτό σας, είναι απαραίτητος κάποιες φορές για να μην «καείτε». Αυτή η πανσέληνος στον Καρκίνο αποκαλύπτει ότι είναι καιρός να κάνετε μια ενδοσκόπηση : να ξεκουραστείτε, να προβληματιστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Παρθένος

« Κάλιο γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε» Παρθένε! Αν και δεν γνωρίζετε με σιγουριά τι επιφυλάσσει το μέλλον, κάνετε ό,τι μπορείτε για να είστε καλά προετοιμασμένοι. Με την πανσέληνο μάλιστα του Καρκίνου στον οίκο του προγραμματισμού και των στόχων σας, όλα αυτά τα προσεκτικά σχέδια και οι προετοιμασίες…πρόκειται να αποδώσουν.

Ζυγός

Η καριέρα σας είναι ένα έργο αγάπης, Ζυγέ! Τροφοδοτείτε τους επαγγελματικούς σας στόχους και την ανάπτυξή σας…. με την τρυφερότητα και τη φροντίδα ενός γονιού που μεγαλώνει το παιδί του. Αλλά σ’ αυτή την πανσέληνο, μερικά από αυτά τα «παιδιά» έχουν μεγαλώσει. Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας και στη συνέχεια, στείλτε τα στον κόσμο.

Σκορπιός

Σπίτι σας είναι όλος ο κόσμος Σκορπιέ! Έτσι ακριβώς θέλουμε να νιώθουμε όλοι. Αλλά έχει να κάνει περισσότερο με τη στάση μας, παρά με τις εξωτερικές συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Αυτή η πανσέληνος αποκαλύπτει ποιες πεποιθήσεις, σας υποστηρίζουν και σας στηρίζουν… και ποιες υπονομεύουν την ικανότητά σας να εμπιστεύεστε στη ζωή.

Τοξότης

Κανείς δεν είναι αυτάρκης Τοξότη! Ακόμα και ανεξάρτητα πνεύματα όπως εσείς επωφελούνται από ένα σταθερό σύστημα υποστήριξης. Αυτή η πανσέληνος στο οίκο των κοινών σας πόρων, σας υπενθυμίζουν πως πρέπει να είστε ευγνώμονες για όλη την ηθική και υλική υποστήριξη που έχετε λάβει φέτος.

Αιγόκερως

Μερικοί άνθρωποι νιώθουν σαν στο σπίτι τους, Αιγόκερε! Ωστόσο, είναι σημαντικό να μην αισθάνεστε πολύ άνετα. Αυτή η πανσέληνος στο αντίθετό σας ζώδιο ρίχνει στις σχέσεις σας ένα συναισθηματικό φως. Αποκαλύπτει επίσης πού είχαν κολλήσει στο παρελθόν – και ίσως πως έχουν εκπληρώσει ήδη τον σκοπό τους, στη ζωή σας.

Υδροχόος

Η παραγωγικότητα, έχει θέση στη ζωή σας τώρα, Υδροχόε! Αλλά όταν πρέπει να επιλέξετε μεταξύ εργασίας και ευεξίας, η υγεία σας πρέπει πάντα να έρχεται πρώτη. Κι αυτή η πανσέληνος καθιστά αυτήν την επιλογή ακόμα πιο ξεκάθαρη. Εξοικονομήστε την ενέργειά σας για τις πιο σημαντικές εργασίες, ώστε να έχετε χρόνο να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας.

Ιχθύες

Δεν θα μπορούσατε ποτέ να ξεχωρίσετε, ποιο είναι το αγαπημένο σας παιδί. Και μπορεί να αισθανθείτε το ίδιο… για τις φανταστικές δημιουργίες σας. Σ’ αυτήν την πανσέληνο, μερικά δημιουργικά «παιδιά» σας, χρειάζονται περισσότερη φροντίδα από άλλα. Αν μια ιδέα δεν λειτουργεί, εγκαταλείψτε την και εστιάστε σε έργα, με πραγματικές δυνατότητες.