Πακιστάν: 28 νεκροί από την επίθεση στο αεροδρόμιο του Καράτσι

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές στους 28 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Ταλιμπάν στο αεροδρόμιο του Καράτσι.

Η επίθεση αυτή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TPP) παρέλυσε το διεθνές αεροδρόμιο Τζίνα από το βράδυ της Κυριακής.

Ο Σαχιντουλάχ Σαχίντ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP) το οποίο μάχεται από το 2007 την κυβέρνηση της χώρας, ανέλαβε την ευθύνη μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Διεξάγαμε αυτήν την επίθεση στο αεροδρόμιο για να εκδικηθούμε τον θάνατο του Χακιμουλάχ Μεχσούντ», του πρώην ηγέτη του TTP, υποστήριξε ο εκπρόσωπος αλλά και για τις «δολοφονίες αθώων ανθρώπων» από τις πακιστανικές δυνάμεις στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Ο Μεχσούντ σκοτώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε μια περιοχή του βορειοδυτικού Πακιστάν που θεωρείται προπύργιο του ΤΤΡ.

Η επίθεση στο αεροδρόμιο σημειώνεται σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από την αποτυχία των πρόσφατων ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Πακιστάν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη, ο Σαχίντ κατήγγειλε ότι η πρόταση της πακιστανικής κυβέρνησης για διάλογο είναι επί της ουσίας ένα «εργαλείο πολέμου» που χρησιμοποιούν οι αρχές στον πόλεμό του εναντίον του ΤΤΡ.

Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο αναμένεται ότι θα ξαναρχίσουν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Άμπιντ Άλι Χαν.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων οι δέκα δράστες αλλά και πολλοί υπάλληλοι του αεροδρομίου, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα.