Παιχνίδια εξουσίας στο ΔΗΚΟ, πίσω από την παραίτηση Μανώλη

Χριστιάνα 0 vs Χρύσης 1

Με ανάρτηση του χτες 4 Φεβρουαρίου το πρωί στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ανακοίνωσε την παραίτηση του ο Υπεύθυνος του Τομέα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του ΔΗΚΟ κ. Μανώλης Κυριάκου, τόσο από την έμμισθη θέση που κατείχε όσο και από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και μέλος του ΔΗΚΟ. Στη συνέχεια δια μαγείας έπαιξε σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά μέσα. Η κίνηση του να αποχωρήσει από μέλος της Κεντρικής και ιδιαίτερα από μέλος του ΔΗΚΟ το παρασκήνιο λέει ότι πιθανόν να βρεθεί σε επιτελείο άλλου κόμματος.

Η σημασία της παραίτησης Μανώλη ξάφνιασε διότι «υποτίθεται» ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Προέδρου του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλου στα θέματα κοινωνικής δικτύωσης ως διαχειριστής μάλιστα και των προσωπικών του λογαριασμών. Διαδίδει ως μαινόμενος ταύρος την προσβολή και την ταπείνωση ουσιαστικά που δέχτηκε ο ίδιος αφού ενημερώθηκε κατόπιν εορτής για τη συνεργασία του ΔΗΚΟ με Ελληνική εταιρεία επικοινωνίας, την απογοήτευση που δέχτηκε από τον Νικόλα θίγοντας την αξιοπρέπεια του, όμως σχολιάζεται από κύκλους εντός και εκτός ότι το παρασκήνιο στο φάγωμα του που σχεδιάζεται εδώ και καιρό.

Από καλά ενημερωμένες πηγές που έχει στην κατοχή της η Λαιμητόμος.com, λένε ότι μεσολάβησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΔΗΚΟ κ. Άθως Αντωνιάδης να μεταπείσει τον Μανώλη όμως τα έκανε χειρότερα αφού η οργή του Μανώλη πήγαζε από την συμπεριφορά και κακή νοοτροπία του ίδιου του Νικόλα και το πρόβλημα δεν λυνόταν πλέον με ταχυδρόμους. Από την άλλη όμως αυτός που καθόρισε τα πάντα είναι ο πιο στενός συνεργάτης και δεξί χέρι του Νικόλα Παπαδόπουλου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος κ. Χρύσης Παντελίδης όπου μαζί με τον «αιωνόβιο και ριζωμένο» επικοινωνιολόγο του ΔΗΚΟ κ. Κώστα Παναγόπουλο (ας υπενθυμίσουμε ότι ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει ΚΑΜΙΑ εκλογική μάχη στο ΔΗΚΟ) θεωρούσαν εδώ και καιρό ότι ο Μανώλης πρέπει να περιοριστεί σε ένα άλλο πιο υποβαθμισμένο ρόλο.

Έτσι λοιπόν ο Χρύσης καθάρισε… πρώτον δημιουργώντας νέες συνεργασίες που πιστεύει θα βοηθήσουν περαιτέρω και σε άλλο επίπεδο το ΔΗΚΟ και τον Νικόλα λόγω του ότι αντιλαμβάνεται ότι το κόμμα έχει σοβαρό πρόβλημα με την εικόνα που παρουσιάζει δημόσια και δεύτερον εκπαραθύρωσε έναν οπαδό της «αντιπάλου» του Χριστιάνας Ερωτοκρίτου (η οποία κι’ αυτή φαίνεται στήριζε τον Μανώλη μόνο θεωρητικά και όχι χειροπιαστά), αφού θα γίνει μάχη των μαχών για τις Βουλευτικές του 2021 στην επαρχία Λευκωσίας και ο Χρύσης δεν θέλει να χάσει με τις ευλογίες Νικόλα!

Όλα αυτά βεβαίως, γίνονται σε μια ακόμη δύσκολη στιγμή για το ΔΗΚΟ σε θέματα συνοχής και δημόσιας εικόνας αφού δεν είναι λίγες οι φορές που είτε στη Βουλή, είτε και δημόσια στις τηλεοράσεις και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου φαίνεται να υπάρχει διαφορετική εικόνα και προσεγγίσεις Βουλευτών και άλλων πρωτοκλασάτων στελεχών από αυτή που εκφράζει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και ο περίγυρος του.

Όπως το ΓΕΣΥ, οι τράπεζες, η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης και το θέμα της συνένωσης του Στροβόλου με την Λευκωσία, το θέμα με τους κακούς ενοικιαστές και μόλις χθες το άδειασμα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Βουλευτή του ΑΚΕΛ κ. Ανδρέα Φακοντή καταγγέλλοντας ξεδόντιασμα του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ για την Ενιαία Υπηρεσία Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας που αφορά διοικητικά πρόστιμα για όσους παρανομούν – ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι τρεις Βουλευτές του ΔΗΚΟ κκ. Μουσιούττας, Βότσης και Προκοπίου δεν συμφωνούν με τις τροπολογίες και την προσέγγιση Νικόλα και ούτε θα ψηφίσουν τέτοιες τροπολογίες.

Τελικά στο ΔΗΚΟ δεν υπάρχει τελειωμός, με τα ασταμάτητα προβλήματα και θέματα του, με τον Νικόλα να βρίσκεται σε συνεχή αμηχανία και αδιέξοδα αφού ξέρει ότι αυτή τη φορά ξανά παίζει στην ουσία τον εαυτό του κορόνα γράμματα διότι αν δεν του βγει το παιγνίδι που πλασάρει για την προοπτική και την ελπίδα της εξουσίας πρώτα στις Βουλευτικές με το πιάσει το ΔΗΚΟ ποσοστά δεν θα έχει κανένα ουσιαστικό ρυθμιστικό ρόλο στις Προεδρικές, ενώ είναι πολλοί που τον καρτερούν στη γωνιά.

Νικόλα, εσύ πρόσεχε την αυλή και τα μάτια σου!

Πολιτικό ρεπορτάζ, Μαριλένα Χρίστου