ΕΛΑΜ: Από το 2017 ζητούσαν εξηγήσεις για τα τούρκικα ονόματα στη Λάρνακα

ΕΛΑΜ: Από το 2017 ζητούσαν εξηγήσεις για τα τούρκικα ονόματα στη Λάρνακα

Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε για την οδό “Ιστανμπούλ” (ή αλλιώς οδός της ντροπής) στη Λάρνακα οφείλουμε, ως ΕΛΑΜ, να παρουσιάσουμε τη θέση μας και να αναφέρουμε τις κινήσεις στις οποίες έχουμε προχωρήσει.

Το 2013 σε μία συμβολική κίνηση το Κίνημά μας προχώρησε στην αφαίρεση οδών που φέρουν τουρκικά ονόματα και τις παρέδωσε στο τότε Δήμαρχο Λάρνακας.

Με την εκλογή μου ως Δημοτικός Σύμβουλος απέστειλα στο Δήμαρχο Λάρνακας επιστολή για το ζήτημα, με πλήρες αιτιολογικό.

Η απάντηση ήταν ότι αποκλειστικά υπεύθυνο για το ζήτημα είναι το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο έχει ως πολιτική την μη αλλαγή οδών στα τούρκικα.

Μετά την ανακίνηση του θέματος θα ζητήσουμε νομική γνωμάτευση για την μετονομασία της οδού, εφ’ όσον αποκτήσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Για του λόγου το αληθές παραθέτω δημοσίευμα του 2013 και επιστολή μου του 2017.

Ως Κίνημα θεωρούμε πως η ύπαρξη οδών με τούρκικα ονόματα προσβάλλει τη μνήμη χιλιάδων συμπατριωτών μας που σκοτώθηκαν από τους Τούρκους κατακτητές στη προσπάθεια τους να διατηρήσουν την Κύπρο Ελληνική.

Προσβάλλει βάναυσα τους δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που ζουν μακριά από τα σπίτια τους λόγω των εισβολέων. Την ίδια στιγμή που στα κατεχόμενα εδάφη μας οι εκκλησίες μετατράπηκαν σε στάβλους και οι τάφοι των προγόνων μας καταστράφηκαν.

Σωτήρης Ιωάννου
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)