Παιδεία “Ώρα Μηδέν”…

Παιδεία, “ώρα μηδέν”..

“Ο κόμπος έχει φθάσει πλέον στο κτένι” και η Παιδεία χαρακτηρίζεται πλέον σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί.

Κυβέρνηση και εκπαιδευτικές οργανώσεις ανταλλάζουν βαριές κουβέντες και στη μέση οι γονείς να περιμένουν με αγωνία την έκβαση όλης αυτής της αντιπαράθεσης.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ετοιμάζουν μαζική συγκέντρωση  διαμαρτυρίας, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, αύριο το απόγευμα.

Από την άλλη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είναι έξαλλος με την όλη κατάσταση και προτίθεται να απευθύνει διάγγελμα στον Κυπριακό λαό όπου θα απαντήσει σε όλα τα επιχειρήματα των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων και να αναφερθεί στα όσα συζητήθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες στην τρίωρη σύσκεψη που είχε με τους συντεχνιακούς.

Έφθασε όμως η ώρα που πρέπει Κυβέρνηση και εκπαιδευτικές οργανώσεις να τα βρούνε γιατί ολόκληρο καλοκαίρι ταλαιπωρούν και κρατάνε σε αγωνία τους γονείς οι οποίοι δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά τους. Δεν γνωρίζουν αν τα σχολεία θα ανοίξουν σε λίγες μέρες ή αν θα αρχίσουν οι εκπαιδευτικοί τις απεργίες.

Τα κομματικά και οικονομικά συμφέροντα ας τα αφήσουν στην άκρη οι συντεχνίες και ας λογικευτούν.

Ας βάλει  η Κυβέρνηση λίγο “νερό στο κρασί” της, εφόσον βέβαια είναι δυνατόν, με πρώτιστο μέλημα τη διαφύλαξη  της δημόσιας εκπαίδευσης.