ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Νέο κόμμα στα σκαριά, με τρανταχτά ονόματα

Έντονο παρασκήνιο και προσπάθεια για το νέο κόμμα που βρίσκεται στα σκαριά και μάλιστα με σημαντικά ονόματα από όλο το πολιτικό στίβο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, πολιτικά πρόσωπα από τον ενδιάμεσο χώρο και από τον ΔΗΣΥ ετοιμάζουν το κόμμα της “Δημοκρατικής Ανανέωσης” (ΔΗΑΝΑ).

Μάλιστα στο νέο κόμμα ετοιμάζονται να προσχωρήσουν μέλη του νεοσυσταθέντος κόμματος του Μάριου Καρογιάν, της Δημοκρατικής Παράταξης (ΔΗΠΑ).

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες κάποιοι έχουν ήδη διαχωρίσει πλέον τη θέση τους από τον Μάριο Καρογιάν για δύο λόγους. Πρώτος λόγος αφορά την απραξία του εδώ και καιρό με αποτέλεσμα να αφήνει κόσμο εκτεθειμένο και δεύτερος λόγος οι διάφορες συναντήσεις “υψήλου επιπέδου” δηλαδή με τον ΠτΔ που πραγματοποιεί ο κ. Καρογιάν χωρίς να συμμετέχουν στελέχη που τον στήριξαν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογες.

Ακόμη ένας λόγος είναι η δυσαρέστηση τους από τον “λόφο” και τον ίδιο τον ΠτΔ αλλά και τη στάση του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου καθώς σε συνεννόηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο επιδιώκουν τον πλήρη παραγκωνισμό τους.

Έτσι αρχισαν τις διαβουλεύσεις για το νέο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου και αν σε αυτό με τους δικούς τους όρους επιθυμεί να συμμετέχει ο Καρογιάν και η ΔΗΠΑ θα είναι ευπρόσδεκτοι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες κάποιοι έχουν ήδη διαχωρίσει τη θέση τους από τον Μάριο Καρογιάν και άρχισαν τις διαβουλεύσεις με το νέο κόμμα του ενδιάμεσου χώρου.

Απώτερος στόχος του νέου κόμματος είναι η σύνενωση του ενδιάμεσου χώρου, Αλληλεγύης, Συμμαχίας Πολιτών και Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου με πιθανή συμμετοχή και του Κινήματος Οικολόγων μαζί με διαφωνούντα στελέχη της Δημοκρατικής Παράταξης και απογοητευμένους Συναγερμικούς, ΕΔΕΚίτες και αριστερούς.

Σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει το πρώην μέλος του εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΚΟ Χρίστος Φλουρέντζος ο οποίος συνακολουθείται από άλλους Καρογιανικούς σε όλες τις πόλεις, όπως οι Τρύφωνας Τρύφωνος και Μιχάλης Γιακουμής από Λάρνακα, Σώτος Σιάλαρος από Αμμόχωστο, Τάκης Γαβριηλίδης από Λεμεσό, Ανδρέας Χριστοδούλου από Πάφο κ.α. Επίσης ενεργό ρόλο στην προσπάθεια έχει και ο Νίκος Βασιλείου, βετεράνος του ΔΗΣΥ και παλαιότερα ανθυποψήφιος του Νίκου Αναστασιάδη στις εσωκομματικές του κόμματος!

Για την ηγεσία του νέου πολιτικού κόμματος, οι πληροφορίες μας ανάφεραν σε πιο χαμηλό επίπεδο τον Δήμαρχο Στροβόλου, Ανδρέα Παπαχαραλάμπους και σε έντονο επίπεδο τον πρώην Υπουργό και τέως Αντιπρόεδρο του ΔΗΚΟ Χρίστο Πατσαλίδη.

Όμως ο Χρίστος Πατσαλίδης δείχνει πιο αποδεκτός και πιο έτοιμος να αναλάβει τα ηνία του νέου πολιτικού σχήματος.

Από ότι φαίνεται οι πονοκεφάλοι τόσο για τον Καρογιάν όσο για τον Νικόλα δεν τελειώνουν ποτέ.