Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας: “Κλείστε τα οδοφράγματα”

“Κλείστε τα οδοφράγματα που συντηρούν τον κατακτητή”

Αυτό είναι το σύνθημα παγκύπριας εκδήλωσης διαμαρτυρίας η οποία διοργανώνεται για  την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα,  στο οδόφραγμα της Δερύνειας.

Σύμφωνα με τον διοργανωτή της εκδήλωσης, Άγγελο Κυριάκου, ο οποίος είναι συγγενής του ήρωα Σολωμού Σολωμού, πρόκειται για μία αυθόρμητη πρωτοβουλία η οποία δεν έχει κανένα κομματικό ή πολιτικό χρωματισμό και διοργανώνεται από την οικογένεια του ήρωα Σολωμού Σολωμού αλλά και από την οικογένεια του Τάσου Ισαάκ.

Σκοπός, όπως ανέφερε της εκδήλωσης, δεν είναι μόνο η ακύρωση της διάνοιξης του οδοφράγματος Δερύνειας αλλά και το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων που συντηρούν τον κατακτητή.

Θεωρείται προσβολή όπως είπε και ασέβεια για τη μνήμη των τόσων νεκρών από τους Τούρκους εισβολείς η διάνοιξη  του οδοφράγματος της Δερύνειας, όπου λίγα μέτρα πιο κάτω, ο Σολωμός Σολωμού  σκοτώθηκε βάναυσα από τους γκρίζους λύκους ανήμερα της κηδείας του ξαδέλφου του Τάσου Ισαάκ στις 14 Αυγούστου 1996.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, της εκδήλωσης θα συλλέγονται υπογραφές για τη μη διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας και το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων οι οποίες στη συνέχεια θα αποσταλούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στην ομάδα “διαμαρτυρίας για το οδόφραγμα της Δερύνειας, ανάλογα με  το ενδιαφέρον, θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες εγκαίρως για τη μεταφορά όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στη διαμαρτυρία, με λεωφορεία.