Παγκόσμια ημέρα Ναυτιλίας – Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εορτάζει με μία Ολοήμερη εμπειρία

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας εορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Ναυτιλίας με μία Ολοήμερη εμπειρία υπό τον τίτλο «Θάλασσα 2021 Ζήσε τη θάλασσα – Γνώρισε τη Ναυτιλία» και αγώνα δρόμου για τους ναυτικούς

Η παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας έχει καθιερωθεί να εορτάζεται κάθε χρόνο από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΔΝΟ) την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας είναι να τονίσει το σημαντικό και ζωτικό ρόλο της ναυτιλίας και την ανάγκη για ασφαλείς και περιβαλλοντικά βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές. Αυτή τη χρονιά ο Οργανισμός έχει επιλέξει να αφιερώσει την παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας στους ναυτικούς μέσα από το σύνθημα «Ναυτικοί στον Πυρήνα του μέλλοντος της ναυτιλίας» σε μία προσπάθεια να αναδειχθεί ο ζωτικός ρόλος τον ανθρώπων που εργάζονται στη θάλασσα.

Φέτος, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας έχει επιλέξει να γιορτάσει την παγκόσμια ημέρα ναυτιλίας με μία ολοήμερη εμπειρία, σε συνεργασία με τον Δήμο Λεμεσού η οποία θα λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου 2021 στοχεύοντας να φέρει κοντά την Κοινωνία των Πολιτών στη θάλασσα και τη ναυτιλία. Πέραν των 20 οργανισμών και φορέων που ασχολούνται με την γαλάζια ανάπτυξη και εμπλέκονται σε θαλάσσιες και ναυτιλιακές δραστηριότητες ενώνουν για πρώτη φορά δυνάμεις. Στα πλαίσιο της ολοήμερης αυτής εμπειρίας το Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε συνεργασία με τη διεθνή ομοσπονδία εργαζομένων στον τομέα μεταφορών θα διοργανώσει αγώνα δρόμου, για να αναδείξει το σημαντικό ρόλο των ναυτικών που παίζουν στη διευκόλυνση του παγκόσμιου εμπορίου.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την εκτίμησή μας για τους αφανείς ήρωές που συμβάλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία του παγκόσμιου εμπορίου. Πέραν από την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει η Κύπρος μέσα από τις αλλαγές πληρωμάτων και των εμβολιασμό χιλιάδων ναυτικών, αποτελεί χρέος μας να αναδείξουμε τη σημασία του ναυτικού επαγγέλματος μέσα από στοχευμένες δράσεις».

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ολοήμερη εμπειρία για τη θάλασσα και τη Ναυτιλία θα ανακοινωθούν σύντομα.