Πέτρος Κληρίδης: Σαφής η ερμηνεία της συμφωνίας με την τρόικα για τον υπολογισμό των συντάξεων

Άνευ ουσίας ήταν η διττή ερμηνεία σχετικά με τον υπολογισμό των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων κρατικών και ημικρατικών υπαλλήλων από την 1η Ιανουαρίου 2013, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη.  

Σε κατ΄ επείγον έγγραφό του προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ.  Κληρίδης, αναφέρει πως δεν χρειάζεται οποιαδήποτε νέα επικοινωνία με την Τρόικα για να διευκρινιστεί το θέμα. Ο ίδιος ήταν παρών στις διαπραγματεύσεις και όπως υποστηρίζει είναι καθαρή η συμφωνία ότι κατοχυρώνονται τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι 31/12/12, ενώ για μελλοντικά θα γίνεται υπολογισμός με βάση τον μέσο όρο των μισθών από το 2013 και μετά.

Ο Κύπρος Κυπριανού, Διευθυντής τους Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι θα γίνει προσπάθεια να διευκρινιστεί το θέμα με την Τρόικα. Σε συνάντηση που είχαν σήμερα, περιήλθαν σε γνώση του κ. Κληρίδη «κείμενα, σύμφωνα με τα οποία η Τρόικα σαφέστατα ερμηνεύει τη σχετική πρόνοια ότι, για σκοπούς υπολογισμού των συνταξιοδοτικών ωφελημάτων των υπαλλήλων για την περίοδο από 1η Ιανουαρίου μέχρι την αφυπηρέτησή τους, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη το σύνολο της υπηρεσίας τους από την ημερομηνία πρόσληψής τους μέχρι την αφυπηρέτησή τους και ότι, μάλιστα, το θέμα για την Τρόικα θεωρείτο λήξαν».

Ενόψει της εξέλιξης αυτής, αναφέρει στην επιστολή του ο Γενικός Εισαγγελέας, η επικοινωνία με την τρόικα, όχι μόνο θα είναι άσκοπη αλλά ενδέχεται, και δικαιολογημένα ίσως, να προκαλέσει αντίδραση, αλλά και θα ήταν επιζήμια η οποιαδήποτε παράταση των διαπραγματεύσεων.