Πέτρος Κληρίδης: Ας έρθουν να μας ελέγξουν για το «μαύρο» χρήμα

Τα αυτονόητα -που θα έπρεπε να έχουν ειπωθεί (και) από επίσημα κυβερνητικά χείλη – είπε ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης για την «λάσπη» των Ευρωπαίων και ειδικά των Γερμανών που θέλουν την Κύπρο τον «παράδεισο» ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο γενικός εισαγγελέας κάλεσε τους Ευρωπαίους που εμφανίζονται τόσο ανήσυχοι για τη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και τη φοροδιαφυγή στη Κύπρο, να εξουσιοδοτήσουν τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε να αρχίσουν τις έρευνες στη χώρα.

«Ας στείλουν ελεγκτές. Οι κατηγορίες που διατυπώνονται είναι άδικες και υπερβολικές. Χρονολογούνται από παλιά και συνεχίζονται. Καταθέσεις Ρώσων υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» ανάφερε ο γενικός εισαγγελέας και προσέθεσε: «Θα πρέπει να πείσουμε για τις θέσεις μας και ο καλύτερος τρόπος είναι να συστρατευθούμε όλοι»

Σαν να τους έλεγε, δηλαδή, ιδού η Ρόδος, ίδου και το πήδημα. Απολύτως ορθή η τοποθέτηση του γενικού εισαγγελέα και μακάρι να την υιοθετούσαν και κυβερνητικοί φορείς της Κύπρου.