Αρχίζουν οι επαφές Χριστόφια στο Βελιγράδι

Διακυβερνητικής Συνόδου μαζί με τον Πρωθυπουργό της Σερβίας Ίβικα Ντάτσιτς θα προεδρεύσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας στο Βελιγράδι. Στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, κατά την οποία ο κ. Χριστόφιας θα παρασημοφορηθεί με Ανώτατο Παράσημο της Σερβικής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα παρασημοφορήσει τον Πρόεδρο Νίκολιτς με το Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Στη Διακυβερνητική Σύνοδο, με τη συμμετοχή Υπουργών των Κυβερνήσεων των δύο χωρών, θα τεθούν οι διμερείς σχέσεις και η περαιτέρω ανάπτυξη τους σε τομείς όπως το εμπόριο και ο τουρισμός, θέματα που άπτονται της οικονομικής κρίσης, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, τα Δυτικά Βαλκάνια και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ενώ θα υπογραφούν συμφωνίες.

Στο Βελιγράδι, τον πρόεδρο συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Λουκάς Λουκά, Άμυνας  Δημήτρης Ηλιάδης και Συγκοινωνιών και Έργων  Ευθύμιος Φλουρέντζος, καθώς ο  Γενικός Διευθυντής του Γραφείου Προγραμματισμού Γιώργος Γεωργίου.