Πάφος: Χιόνια στη Τσάδα, Παναγιά και άλλες ημιορεινές κοινότητες

Στις  ημιορεινές και ορεινές περιοχές της Επαρχίας Πάφου, σημειώθηκε ελαφρά  χιονόπτωση. Στην Επαρχία επικρατεί τσουχτερό κρύο ενώ κλειστός είναι ο δρόμος Τσάδας – Καλλέπειας λόγω βαριάς χιονόπτωσης.

Κλειστοί για την τροχαία κίνηση παραμένουν στην Επαρχία Πάφου λόγω των καιρικών συνθηκών ο δρόμος Νατάς – Χολετριών, λόγω υπερχείλισης του ποταμού « Ξερού», και ο δρόμος Κελοκεδάρων – Νατά λόγω υπερχείλισης του ποταμού «Ξερού».

Ανοικτός αλλά ολισθηρός είναι ο δρόμος Πέγειας – Πόλης Χρυσοχούς παρά το ύψος του Κάθηκα, ωστόσο η Αστυνομία με ανακοίνωση της συστήνει στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να χρησιμοποιούν οχήματα και στους τέσσερις τροχούς ή με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πάφου- Τσάδας – Πόλης Χρυσοχούς διαμέσου Στρουμπιού και Γιόλου, Πολεμίου – Ασπρογιάς και Παναγιάς και η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ο Α’ λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου και Λεμεσού Γιαννάκης Ευθυμίου δήλωσε  πως λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών κλειστό παραμένει το 6τάξιο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης Πολεμίου.

Ανέφερε επίσης πως υπολειτουργούν με όσους καθηγητές πριν της χιονόπτωσης κατόρθωσαν να μεταβούν στα σχολεία το Γυμνάσιο και Λύκειο της Πόλεως Χρυσοχούς και το εξατάξιο σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης στον Πύργο Τηλλυρίας.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Τσάδας Δημητρίου Ιορδάνης δήλωσε pως η κοινότητα του ξύπνησε στα άσπρα και το Κοινοτικό Συμβούλιο βρίσκεται επί ποδός.

Ο κ. Δημητρίου χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως την πιο κρύα.

Είμαστε, συνέχισε, σε ετοιμότητα ως Κοινοτική Αρχή προκειμένου να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί για παροχή βοήθειας.

Σε περίπτωση που αυτό δεν μπορεί να γίνει από μέρους μας, είπε, βρισκόμαστε σε συνεργασία με την Επαρχιακή Διοίκηση τα συνεργεία της οποίας βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην ορεινή κοινότητα της Παναγιάς, σύμφωνα με τον πρόεδρο του κοινοτικού συμβουλίου Γεωργίου Μιχαήλ, χιόνισε και εξακολουθεί να χιονίζει κατά διαστήματα.

Ο κ. Γεωργίου δήλωσε  πως το χιόνι στην περιοχή έχει φτάσει τα 4 εκατοστά ύψος και οι δρόμοι προς την κοινότητα του είναι ανοικτοί αλλά ολισθηροί.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Παναγιάς, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Παναγιάς είναι κλειστά, ενώ το λεωφορείο δεν μετέφερε σήμερα τους μαθητές της κοινότητας στα σχολεία Πολεμίου.

Στην περιοχή του Τροόδους χιονίζει κατά διαστήματα και επικρατεί ομίχλη. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης