Πάφος: Αγώνας δρόμου σερβιτόρων για φιλανθρωπικό σκοπό

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ομάδα καταστηματαρχών στην περιοχή της Αγίου Αντωνίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Εθελοντών «Αλληλεγγύη» διοργανώνουν τον αγώνα των σερβιτόρων με στόχο να δημιουργήσουν έναν «αγώνα ατραξιόν» για την τουριστική περιοχή της Πάφου, αλλά και να συμβάλουν ταυτόχρονα στην ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλει η Λέσχη Εθελοντών «Αλληλεγγύη» για ενίσχυση άπορων οικογενειών.

Η αντιπρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών «Αλληλεγγύη» Παυλίνα Μενελάου Πάτσαλου, ερωτηθείσα σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις συμβάλλουν στην ενίσχυση του ταμείου των εθελοντών «Αλληλεγγύη», αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν θέαμα στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες της τουριστικής Πάφου.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Μηνάς Μακρής, ο οποίος δραστηριοποιείται χρόνια στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Μακρής δήλωσε ότι όπως και πέρσι έτσι και φέτος στα μέσα Σεπτεμβρίου στις 20:00 το βράδυ θα οργανωθεί ο πρωτότυπος αυτός αγώνας με τίτλο «The big waters land».

Οι συμμετέχοντες κρατώντας στα χέρια ένα δίσκο με τρία ποτήρια νερό, θα πρέπει να διανύσουν απόσταση 500 περίπου μέτρων περνώντας πάνω ή κάτω από διάφορα εμπόδια που θα στήνουν έξω από τα καταστήματα οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής κατά τη διαδρομή που έχει οριστεί.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την εκκλησία Παναγία Θεοσκέπαστη Κάτω Πάφου και ο τερματισμός θα είναι το τέρμα της οδού Αγίου Αντωνίου. Όποιος από τους σερβιτόρους φτάσει πρώτος στον τερματισμό, έχοντας γεμάτα τα ποτήρια του στο δίσκο, θα κερδίσει το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από χορηγίες και από τα 5 ευρώ δικαίωμα συμμετοχής των διαγωνιζομένων θα διατεθούν για τη Λέσχη Εθελοντών Αλληλεγγύη.

Ο κ. Μακρής ανέφερε ότι όπως και στις άλλες χώρες όπως γίνεται και στην Ισπανία με τις «ντομάτες», έτσι και στην Πάφο θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μία εκδήλωση με στόχο την προσέλκυση των τουριστών.

Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος της Λέσχης Εθελοντών “Αλληλεγγύη” Παυλίνα Μενελάου Πάτσαλου, ευχαρίστησε την ομάδα των καταστηματαρχών για την ευαισθητοποίηση τους, και κάλεσε τον κόσμο να συμβάλει σε τέτοιου είδους προσπάθειες.