Πάπας Φραγκίσκος: Οι ομοφυλόφιλοι δεν έχουν θέση στον καθολικό κλήρο…

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας κλήθηκε να σχολιάσε για ακόμη μία φορά ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, επισημαίνοντας ότι η ομοφυλοφιλία είναι μια «μόδα» στην οποία ο κλήρος είναι «ευεπηρέαστος».

«Το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να διευκρινίζεται εξαρχής από τους υποψηφίους κληρικούς», δήλωσε ο ποντίφικας σε ό, τι αφορά τους μελλοντικούς ιερείς.

«Στις κοινωνίες μας μάλιστα φαίνεται ότι η ομοφυλοφιλία είναι της μόδας και η νοοτροπία αυτή έχει επηρεάσει, κατά κάποιο τρόπο, τη ζωή της εκκλησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος και προσθέτει: «Αυτή η κατάσταση είναι κάτι που με ανησυχεί, καθώς όπως φαίνεται δεν λήφθηκε η απαραίτητη προσοχή όταν έπρεπε».

Η θέση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είναι ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι αμαρτωλές. Η στάση του ποντίφικα για την ομοφυλοφιλία στον κλήρο δεν είναι κάτι καινούριο.

Ένα διάταγμα σχετικά με την εκπαίδευση των μελλοντικών κληρικών στην καθολική εκκλησία το 2016, τονίζει την υποχρέωση των υποψήφιων ιερέων να απέχουν από τη σεξουαλική δραστηριότητα, ενώ στον κλήρο δεν έχουν θέση οι ομοφυλόφιλοι και εκείνει που υποστηρίζουν την «γκέι κουλτούρα» στην καθολική κοινότητα .Η απαγόρευση των ανθρώπων που παρουσιάζουν ομοφυλοφιλικές τάσεις ορίστηκε για πρώτη φορά από την καθολική εκκλησία το 2005. «Στην εκκλησιαστική και ιερατική ζωή, δεν υπάρχει χώρος για αυτό το είδος αγάπης. Ως εκ τούτου, η εκκλησία συνιστά να μην γίνονται δεκτοί στον κλήρο άνθρωποι με τέτοια τάση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.