Πάνω από 100 κορυφαίοι ερευνητές επέβαιναν στη πτήση MH17

Μέχρι και 100 επιβάτες του αεροσκάφους με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ που καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία θεωρείται ότι πήγαιναν στο 20ό συνέδριο για την καταπολέμηση του AIDS, ανάμεσά τους και κορυφαίοι ερευνητές.

Στο σύνολο των θυμάτων πιστεύεται επίσης ότι βρίσκονταν δεκάδες παιδιά, πιθανώς μέχρι και 80.

Την Κυριακή ξεκινά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας το 20ό Συνέδριο για τη μάχη κατά του AIDS/HIV. Πολλοί συμμετέχοντες αναφέρουν ότι η ανταλλαγή mail με τους συναδέλφους τους δείχνει πως δεκάδες ερευνητές βρίσκονταν σε αυτήν την πτήση, ώστε να συνεχίσουν από την Κουάλα Λουμπούρ το ταξίδι για το συνέδριο.

Ανάμεσά τους φαίνεται ότι ήταν και ο Γεπ Λάνγκε, που είχε πίσω του 30 χρόνια έρευνας στη μάχη κατά του ιού και της ασθένειας. Ήταν πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Κοινότητας για το AIDS (IAS), η οποία και διοργανώνει το συνέδριο και ήταν υπέρμαχος της διάθεσης φθηνών φαρμάκων για την ασθένεια σε χώρες της Αφρικής.

«Έαν ήταν στην πτήση, τότε έχουμε χάσει έναν γίγαντα στη μάχη κατά της ασθένειας» είπε στο Reuters ο σημερινός πρόεδρος της IAS, Κρις Μπέυρερ.

Σύνεδροι που προετοιμάζουν τη συνάντηση δήλωσαν ότι το κλίμα στη Μελβούρνη είναι βαρύ.

«Υπήρχαν μεγάλα κεφάλια στη μάχη κατά του HIV στο αεροπολάνο» ανέφερε στον Guardian ο καθηγητής Ρίτσαρντ Μπόιντ που συμμετέχει στη διοργάνωση.

«Αυτό θα έχει επιπτώσεις παγκοσμίως, επειδή όταν χάνονταν ηγέτες στην έρευνα πάντα υπάρχει αντίκτυπος» είπε, λέγοντας η «γνώση των ανθρώπων αυτών είναι αναντικατάστατη».

Check Also

Ταϊβάν: Η Κίνα διεξάγει γυμνάσια διότι «προετοιμάζει εισβολή»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊβάν κατήγγειλε σήμερα ότι η Κίνα προχώρησε στα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω …

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν «παλεύει» να φορέσει το σακάκι του (Video)

Με μία… μεγάλη πρόκληση ήρθε αντιμέωπος ο Τζο Μπάιντεν την ώρα που έβγαινε από το …