Πάμε για Safepass παντού… “Τέλος” στα λικνίσματα

  • Tο μέτρο του Safepass αποτελεί τη νέα καθημερινότητα των Κυπρίων και πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα εφαρμοστεί οριζόντια. Δηλαδή με λίγα λόγια παντού!

Με τα νέα περιστατικά κορωνοϊού να ανέρχονται σε τετραψήφιο νούμερο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα και την κατάσταση στα νοσοκομεία να αξιολογείται ως διαχειρίσιμη αλλά σοβαρή,  το Υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται αύριο να ανακοινώσει νέα μέτρα αναχαίτισης του νέου κύματος.

Tο μέτρο του Safepass αποτελεί τη νέα καθημερινότητα των Κυπρίων και πλέον το επικρατέστερο σενάριο είναι πως θα εφαρμοστεί οριζόντια. Δηλαδή οι πολίτες θα πρέπει να το έχουν μαζί τους είτε πάνε στο περίπτερο, είτε στην υπεραγορά, είτε στο κομμωτήριο, είτε στο κουρείο, είτε στον φούρνο. Με λίγα λόγια παντού. Ο προβληματισμός ως προς αυτό το μέτρο αφορά κυρίως την πρακτική εφαρμογή του ιδιαίτερα σε χώρους όπου δεν υπάρχει κάποιος στην είσοδο για να κάνει τον έλεγχο.

Απ’ εκεί και έπειτα οι αλυσίδες κρουσμάτων στους χώρους διασκέδασης, προβληματίζουν εδώ και αρκετές ημέρες τους αρμόδιους. Είναι γι’ αυτό που υπάρχουν σοβαρές σκέψεις για πιο αποτελεσματική εφαρμογή του Safepass αλλά και για απαγόρευση του χορού, μείωση των ατόμων ανά τραπέζι και επαναφορά του μέτρου όπου οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι. Να καταργηθεί εν ολίγοις αυτό που επικράτησε μέσω των διαταγμάτων να λέγεται ως «λίκνισμα».

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά την αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Υπουργός Υγείας και η επιστημονική ομάδα του βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και αξιολογώντας διαφορετικές παραμέτρους συμπεριλαμβανομένης της επιδημιολογικής εικόνας, θα καταλήξουν μέχρι αργά το απόγευμα σήμερα σε σαφείς εισηγήσεις.

Στο μεταξύ ικανοποίηση επικρατεί για τη θετική ανταπόκριση των νέων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα τα τελευταία 24ωρα.

Σε ανάρτηση του στο Facebook ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας αναφέρει:

“Οι νέοι ανταποκρίνονται θετικά και συμμετέχουν ενεργά στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε ως κοινωνία για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι δράσεις των τελευταίων ημερών φαίνεται να πιάνουν τόπο στη μεγάλη προσπάθεια της θωράκισης μας. Από 2 Ιουλίου μέχρι χθες διευθετήθηκαν 17.676 ραντεβού για εμβολιασμούς, τα περισσότερα από νεαρά άτομα. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε”.