Ο CIPA εντείνει τις προσπάθειες για προσέλκυση ξένων επενδύσεων

Με στοχευμένες δράσεις στο εξωτερικό ο CIPA εντείνει την προσπάθεια για προσέλκυση ξένων επενδύσεων, συμβάλλοντας στη συνολική προσπάθεια για ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόσφατα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Χάρης Παπαχαραλάμπους ήταν ο κύριος ομιλητής σε εκδήλωση με τίτλο «Υποστήριξη για την Κύπρο», που συνδιοργάνωσε το Κυπριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου London Metropolitan,ο Σύνδεσμος Βρετανοκυπρίων Επαγγελματιών και η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Στην ομιλία του ο κ. Παπαχαραλάμπους, αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στη σημερινή κατάσταση, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος μπορεί να ανακάμψει γρήγορα και να συνεχίσει να προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο πλεονεκτημάτων σε ξένους επενδυτές. Πρόσθεσε ότι οι επενδύσεις αποτελούν την ατμομηχανή της ανάπτυξης και εγγυώνται την αύξηση της απασχόλησης.

Αναφερόμενος στους τομείς που θα μπορούσαν να αναζωογονήσουν την κυπριακή οικονομία, στάθηκε στον τουρισμό, τη ναυτιλία, την οικοδομική βιομηχανία, την ενέργεια και την υγεία.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προοπτική των υδρογονανθράκων, σημειώνοντας τη καθοριστική σημασία που ο τομέας μπορεί να διαδραματίσει. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους επιχειρηματικούς φορείς της παροικίας κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος προβληματισμοί αλλά και προτάσεις για συγκεκριμένους τομείς ανάπτυξης.

Τόσο ο κ. Παπαχαραλάμπους όσο και ο πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Ηνωμένου Βασιλείου κ. Πήτερ Δρουσιώτης, τόνισαν το ρόλο που η κυπριακή παροικία μπορεί να διαδραματίσει στη έξοδο της χώρας μας από την κρίση και δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις επαφές τους με σκοπό να καταλήξουν το συντομότερο σε πρακτικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Ενωρίτερα αυτό το μήνα, ο Ανώτερος Λειτουργός του Οργανισμού Μάριος Ταννούσης, συμμετείχε στην εκδήλωση «Annual Investment Meeting» που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Η διοργάνωση, η οποία αποτελεί πλατφόρμα προώθησης επενδύσεων και επενδυτικών προορισμών, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών επενδυτών και σημαντικών οικονομικών παραγόντων και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Ταννούσης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διατηρεί η Κύπρος ως επενδυτικός και επιχειρηματικός προορισμός, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην παρούσα φάση η οικονομία της.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο αντιπρόσωπος του CIPA σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό Κέντρο του Ντουμπάι, πραγματοποίησε στοχευμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ξένους επενδυτές παρουσιάζοντας το επενδυτικό περιβάλλον της Κύπρου αλλά και διαθέσιμες επενδυτικές ευκαιρίε