Αλλάζει μορφή το ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας

Τα νέα δεδομένα της αγωνιστικής περιόδου 2012 – 2013 ήταν γνωστά πολύ πριν ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα ΚΟΠ και η επεξήγηση δόθηκε με σαφήνεια μέσα από τις Προκηρύξεις.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ΚΟΠ, οι αλλαγές στα Πρωταθλήματα της επόμενης χρονιάς καθορίστηκαν μέσα από την πορεία και τη βαθμολογική θέση των ομάδων στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε χθες με τον αγώνα μπαράζ.

Από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας αλλάζει μορφή με τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος  Β1 και Β2.

Οι ομάδες ΑΠΕΠ Πιτσιλιάς, Ν&Σ Ερήμης, Ομόνοια Αραδίππου και Οθέλλος Αθηένου που τερμάτισαν στις θέσεις 5-8 την αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013 του Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και η Αναγέννηση Δερύνειας θα λάβουν μέρος στο Πρωτάθλημα Β1 μαζί με την ΑΕΠ, την Αγία Νάπα και τον Ολυμπιακό που διαβαθμίστηκαν από το Πρωτάθλημα Α’ Κατηγορίας.

Το Πρωτάθλημα Β1 που θα διεξαχθεί σε τέσσερεις γύρους και με την ολοκλήρωση των 28 αγωνιστικών οι τέσσερεις πρώτες ομάδες θα ανέβουν στην Α’ Κατηγορία. Στο Πρωτάθλημα Β2 θα διαβαθμιστούν δύο ομάδες.

Πρωτάθλημα Β2

———————–

Με οκτώ ομάδες και σε τέσσερεις γύρους (σύνολο 28 αγωνιστικές) θα διεξαχθεί και το Πρωτάθλημα Β2.

Από την Β2 θα ανέβουν στη Β1 οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης και από τη Β2 θα διαβαθμιστούν στην Γ’ Κατηγορία τρεις ομάδες. Από την Γ’ Κατηγορία θα ανέβουν στη Β2 τρεις ομάδες.

Συγκεκριμένα, στο Πρωτάθλημα Β2 θα λάβουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9-12 του φετινού Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας και οι τέσσερεις ομάδες που ανέβηκαν από το Πρωτάθλημα Γ’ Κατηγορίας.

Στις θέσεις 9-12 τερμάτισαν η ΠΑΕΕΚ, η ΑΕΖ Ζακακίου, ο Ονήσιλλος Σωτήρας και ο Χαλκάνορας και από την αμέσως πιο κάτω Κατηγορία ανέβηκαν Καρμιώτισσα Πολεμιδών, Ένωση Νέων Παρεκκλησιάς, Διγενής Ορόκλινης και ΑΣΙΛ Λύσης.