Ο Χάσικος απαντά στις αντιδράσεις για διορισμούς Τσαλακού και Πετρίδη

Παραμένει Σύμβουλος στην εφημερίδα «Αλήθεια» ο λ. Τσαλακός και δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί ασυμβίβαστο με τον διορισμό του στην Προεδρία του ΡΙΚ, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εσωτερικών, κληθείς από δημοσιογράφο να σχολιάσει τις αντιδράσεις που διατυπώνονται στο διορισμό του κ. Τσαλακού στη θέση του Προέδρου του ΔΣ του ΡΙΚ είπε ότι ο κ. Γιώργος Τσαλακός ήταν στενότατός του συνεργάτης, πριν την υπουργοποίησή μου, κάτι που δεν αποκλείει τον διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Προεδρία του Δ.Σ. του ΡΙΚ.

«Θα υπήρχε πρόβλημα, αν υπήρχε ασυμβίβαστο. Ο κ. Τσαλακός παραμένει Σύμβουλος στην εφημερίδα Αλήθεια και δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί ασυμβίβαστο με τον διορισμό του στην Προεδρία του ΡΙΚ. Το κυριότερο για τον κ. Τσαλακό, είναι ότι πρόκειται για έναν καταξιωμένο επαγγελματία του χώρου των ΜΜΕ, και αυτό δεν είναι υποκειμενική κρίση δική μου, που τον εισηγήθηκα, ή του Προέδρου της Δημοκρατίας, που τον διόρισε. Είναι, κατ’ αντικειμενική κρίση, άνθρωπος που μπορεί επάξια να ηγηθεί, να προεδρεύει του Δ.Σ. του ΡΙΚ», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις στο διορισμό του Χαράλαμπου Πετρίδη στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης, ο Υπουργός είπε ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί κατά τρόπο τελεσίδικο κατά πόσον ο Οργανισμός αυτός θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ή όχι.

«Ήδη, υπάρχει μια απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με βάση την οποία θα πρέπει, ο Οργανισμός, μέχρι τα μέσα Ιουνίου, να ολοκληρώσει τον κύκλο του. Δηλαδή, τα ακίνητα που έχει, τα σπίτια που είναι έτοιμα, θα πρέπει να πωληθούν, και όταν πωληθούν αυτά τα ακίνητα, ουσιαστικά ο Οργανισμός ολοκληρώνει τον κύκλο του. Εκτός και αν υπάρχει οτιδήποτε άλλο, που να δικαιολογεί τη συνέχιση της λειτουργίας αυτού του Οργανισμού», πρόσθεσε.