Ο Υπ. Υγείας απαντά στο ΑΚΕΛ για τα προβλήματα στον τομέα Υγείας

Απάντηση του Υπουργού Υγείας σε ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας

Χρειάζεται πραγματικά τεράστια υπομονή να ακούει κανείς αυτούς που διαχειρίστηκαν για σειρά ετών το χαρτοφυλάκιο της Υγείας, χωρίς να μπορούν να επιδείξουν την ελάχιστη συνεισφορά είτε στην μεταρρύθμιση του κλάδου είτε στην εισαγωγή του ΓεΣΥ, να πυροβολούν την μόνη Κυβέρνηση που είχε το θάρρος να πει αλήθειες στον κόσμο και να αναλάβει το βάρος της καθολικής μεταρρύθμισης της Υγείας.

Αυτοί που έφεραν τον τόπο στο χείλος της οικονομικής καταστροφής και μείωσαν τους μισθούς και τα επιδόματα των γιατρών, των νοσηλευτών και λοιπών επαγγελματιών υγείας, ζητούν σήμερα ανερυθρίαστα τα ρέστα από εμάς, που απλώς μας φόρτωσαν τον λογαριασμό της δικής τους απερίσκεπτης οικονομικής διαχείρισης.

Κι αντί να σπεύσουν να συνδράμουν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για την πλήρη μεταρρύθμιση και την εισαγωγή του ΓεΣΥ, ψηφίζοντας τα νομοσχέδια της Αυτονόμησης και του ΓεΣΥ, τώρα που ήρθαμε στο “δια ταύτα”, πυροδοτούν την όλη προσπάθεια επιχειρώντας να αποκομίσουν πρόσκαιρα αντιπολιτευτικά οφέλη και αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για την μεταρρύθμιση της Υγείας.

Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, πρώτη και μόνη από το 2001 που ψηφίστηκε το ΓεΣΥ, αφουγκραζόμενη την απαίτηση της κοινωνίας για πλήρη μεταρρύθμιση του τομέα της Υγείας, τόλμησε. Εδώ και τέσσερις μήνες εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής τα μεταρρυθμιστικά Νομοσχέδια για την Αυτονόμηση και το ΓεΣΥ και το ΑΚΕΛ αντί να συνδράμει αυτή την προσπάθεια, ως οι εξαγγελίες του, αναζητεί προφάσεις επικαλούμενο τις συντεχνίες των εργαζομένων!

Εμάς, η πραγματική μας έγνοια είναι οι ασθενείς και καλούμε όποιον συμμερίζεται την αγωνία τους να προσέλθει άμεσα για την ψήφιση των νομοσχεδίων για να απεγκλωβιστεί ο τομέας της υγείας από τα συνδικαλιστικά συμφέροντα και να εστιάσει επιτέλους στις ανάγκες της υγείας του κάθε πολίτη. Η μόνη ριζική λύση στα προβλήματα είναι η Αυτονόμηση και το ΓεΣΥ.