Ο Υπουργός Υγείας έδωσε εντολή να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι 2 γιατροί

Φανερά ενοχλημένος είναι ο Υπουργός  Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, για την τραγική υπόθεση του θανάτου του 10χρονου μαθητή, όπου οι γιατροί του Νοσοκομείου αντί να τον κρατήσουν για περαιτέρω εξετάσεις και παρακολούθηση τον έστειλαν στο σπίτι με αποτέλεσμα το τραγικό θάνατό του αργοτερα.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Υπουργός ανέφερε ότι κίνησε τις διαδικασίες για να τεθούν άμεσα σε διαθεσιμότητα οι δυο γιατροί, προσθέτοντας ότι  σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για εκδικητική κίνηση, αλλά για μια ενέργεια που προβλέπεται.

«Εφόσον έχει προχωρήσει μια ποινική διαδικασία εναντίον τους, δεν μπορεί να προχωρήσει περαιτέρω πειθαρχική έρευνα».

Ο Υπουργός σημείωσε ότι ολοκληρώθηκε η έρευνα του Υπουργείου. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε, είναι να τους θέσουμε σε διαθεσιμότητα. Εκκρεμεί εναντίον τους ποινική έρευνα. Προχώρησα με επιστολές προς την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας. Αυτή είναι η πρακτική που πρέπει να ακολουθηθεί», συμπλήρωσε.

Οι δυο γιατροί, σημείωσε, «Δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους εφόσον τρέχει ποινική έρευνα για πολλούς και διάφορους λόγους».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η διαθεσιμότητα είναι για 3 μήνες, με πιθανότητα ανανέωσης. Ο Υπουργός δεν προέβη σε περαιτέρω αναφορά για το πόρισμα, αφού αυτό παραδόθηκε στην Αστυνομία, ως οφειλόταν.

Η ΠΑΣΥΚΙ, σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για “πρωτοφανή διαπόμπευση ιατρικών λειτουργών” εξαγγέλοντας δίωρη απεργία τη Τετάρτη.

Πηγή: Sigmalive