Ο Υπουργός, η μελαχροινή και το…Βυζαντινό

Σας είχαμε βάλει ένα κουζάκι, έτσι για το καλό. Τώρα λοιπόν περνάμε στο δια ταύτα. Οπως όλες οι ιατρικές μελέτες συμφωνούν το πρωινό είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της διατροφής μια και δίνει στον οργανισμό ενέργεια. Αυτό φαίνεται το γνωρίζει καλά ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης που ο φακός μας τον πέτυχε στο Βυζαντινό της Αθήνας να απολαμβάνει το πρωινό του με ωραιοτάτη μελαχροινή συντροφιά.

 

Δεν ξέρουμε πραγματικά αν ανατροφοδοτήθηκαν οι μπαταρίες του από τη συζήτηση που είχε με τη συντροφιά του, αλλά ρωτάμε, μήπως θα έπρεπε ο Υπουργός να επιλέξει ένα πιο σεμνό και ταπεινό ξενοδοχείο από το χλιδάτο Hilton της Αθήνας για τις συναντήσεις του; Να σέβεται δηλαδή περισσότερο τα χρήματα των Κυπρίων φορολογουμένων, όταν κάνει τη…ντόλτσεβίτα του στην Αθήνα, εκτός αν τα πλήρωσε από την τσέπη του ωπότε χαλάλιν του.

Για την ιστορία παραθέτουμε το δελτίο Τύπου του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης όχι για το πρωινό του κ. Λακκοτρύπη αλλά για τη συνέχεια της μέρας του. Σύμφωνα με αυτό: “Συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λακκοτρύπη, είχε σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ο κ. Λακκοτρύπης ενημέρωσε τον Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις γύρω από την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Κύπρο.

Ο Αντιπρόεδρος σημείωσε τη σημασία που δίνει η Ελληνική Κυβέρνηση στο να υπάρξει ένα πρότυπο θεσμικό πλαίσιο για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που θα αποτελέσει εθνικής σημασίας και μακράς πνοής έργο. Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι η εμπειρία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι πολύτιμη.

Ο Υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας παρουσίασε, από την πλευρά του, το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τον ενεργειακό τομέα, καθώς και την πορεία των ερευνών για εύρεση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο κ. Λακκοτρύπης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για ενισχυμένη συνεργασία και προσδιορισμό των πρακτικών παραμέτρων, που αφορούν τη μεταφορά της σχετικής τεχνογνωσίας.”

Αυτά και καλό μήνα…