Κληρίδης: Μεμονωμένες περιπτώσεις δημοσιογράφων που ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, με ανακοίνωση του ξεκαθαρίζει ότι είναι μεμονωμένες περιπτώσεις οι δημοσιογράφοι οι οποίοι ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Με αφορμή σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Κύπρου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας δηλώνει ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του σε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι, υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός ώστε να μη γενικεύσει τις πληροφορίες που έδιδε περί δημοσιογράφων, οι οποίοι ενεργούν εξυπηρετώντας συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Επανειλημμένα δε, σημειώνει, περιόρισε το παρατηρούμενο αυτό φαινόμενο σε 1-2 περιπτώσεις δημοσιογράφων και εφημερίδων, εξαίροντας το γενικότερο καλό επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Κύπρο. Το ποιες είναι οι μεμονωμένες αυτές περιπτώσεις, είναι κάτι τόσο εμφανές στον κάθε καλόπιστο αναγνώστη, που δεν χρειάζεται να κατονομασθούν ή υποδειχθούν, η δε Ένωση Συντακτών θα πρέπει να γνωρίζει, προσθέτει.

Ο Γενικός Εισαγγελέας εξαίρει για ακόμα μια φορά τη συμβολή και σημαντικό ρόλο που γενικά διαδραματίζουν οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας στην εμπέδωση των δημοκρατικών θεσμών και αχρείαστα γίνονται γενικεύσεις λόγω μεμονωμένων γνωστών περιπτώσεων, καταλήγει στην ανακοίνωση του.