Ο ΥΠΕΣ συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης έλαβε μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της Ε.Ε στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκε η πρόοδος εργασιών για την αναθεώρηση του «Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου» που σχετίζεται με τις διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων για παροχή διεθνούς προστασίας. Μια πολιτική που αποτελεί το κύριο μέρος των προσπαθειών για διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και των μεταναστευτικών ροών.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον αρμόδιο Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Εσωτερικών παρέθεσε τις ανησυχίες του για τις αυξημένες αλλά και συστηματικές μεταναστευτικές ροές που αφικνούνται μέσω Τουρκίας και ζήτησε όπως ληφθούν υπόψη οι δυσανάλογες πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι χώρες πρώτης γραμμής όπως η Κύπρος.

Ο Επίτροπος αποδέχθηκε την πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών να επισκεφτεί την Κύπρο τον Ιανουάριο για περαιτέρω συζήτηση του θέματος και σε διμερές επίπεδο.