Ο τρόπος που κοιμάστε καθορίζει την υγεία σας !!

Άλλοι άνθρωποι προτιμούν να κοιμούνται ανάσκελα, άλλοι μπρούμυτα κι άλλοι στο πλάι. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η καταλληλότερη για την υγεία σας στάση στον ύπνο;

Μπρούμυτα: Αποτελεί τη χειρότερη στάση στον ύπνο. Όσοι κοιμάστε έτσι μπορεί στην αρχή να νιώθετε ανακούφιση, ειδικά όσοι από εσάς αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη μέση σας όμως μακροπρόθεσμα είναι πολύ επιβλαβής. Υποχρεώνει τη σπονδυλική στήλη να πάρει μία αφύσικη στάση και επιβαρύνει τον αυχένα, μιας και το κεφάλι μένει γυρισμένο από τη μία ή την άλλη πλευρά όλο το βράδυ.

Ανάσκελα: Η στάση αυτή κατανέμει σωστά το βάρος του σώματος και βοηθάει στην ευθυγράμμιση των εσωτερικών οργάνων. Καλό θα ήταν βέβαια να χρησιμοποιούμε ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να έρχεται η σπονδυλική μας στήλη στη φυσική της θέση. Από την άλλη βέβαια, η στάση αυτή δεν ενδείκνυται σε όσους έχουν προβλήματα του αναπνευστικού, και φυσικά σε όσους ροχαλίζουν!

Εμβρυακή στάση: Αποτελεί την καλύτερη στάση για τον ύπνο! Ανακουφίζει τη σπονδυλική στήλη και τα εσωτερικά όργανα, ιδίως αν βάζετε ένα μαξιλάρι ανάμεσα από τα πόδια σας. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή τη στάση συστήνουν οι γιατροί στις εγκύους.

Ανάνηψης (δεξιά πλευρά): Η στάση αυτή μοιάζει πολύ με τη στάση που χρησιμοποιέιται σε έκτακτα περιστατικά και είναι καλή για παλινδρόμηση οξέων αλλά  πολύ κακή για τις ρυτίδες εξαιτίας της τριβής με το μαξιλάρι.

Στάση κουτάλι: Πολύ καλή για το στρες αλλά κακή για τους πόνους στις αρθρώσεις. Τα νέα για όσους κοιμούνται με το σύντροφο τους είναι καλά γιατί η ανθρώπινη επαφή μέσω της αγκαλιάς την ώρα του ύπνου μειώνει τα επίπεδα του στρες.