Ο Τραμπ θέλει το Μουντιάλ 2026 στις ΗΠΑ…

Νέα ευκαιρία για να ανεβάσει το διπλωματικό «θερμόμετρο» βρήκε ο Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή την κοινή υποψηφιότητα των ΗΠΑ, του Μεξικό και του Καναδά για το Μουντιάλ του 2026.

Μέσω της προσφιλής στον ίδιο μεθόδου του twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε μήνυμα σε συμμάχους της χώρας του που δεν στηρίζουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα και τάσσονται, αντίθετα, με την πλευρά του Μαρόκο, της μοναδικής άλλης χώρας που έχει υποβάλλει επίσημα υποψηφιότητα για την ίδια διοργάνωση.

«Οι ΗΠΑ έχουν συγκροτήσει μια ισχυρή συμμαχία με Μεξικό και Καναδά για το Μουντιάλ 2026. Θα ήταν ντροπή αν χώρες τις οποίες πάντα στηρίζουμε να κινούνται παρασκηνιακά κατά της υποψηφιότητας των ΗΠΑ. Γιατί να στηρίζουμε αυτές τις χώρες όταν δεν μας στηρίζουν (συμπεριλαμβανομένων των διαδικασιών στον ΟΗΕ);» αναρωτήθηκε ο Τραμπ.

Η ανάρτηση Τραμπ ήρθε ενώ ρεπορτάζ του ESPN τον περασμένο Φεβρουάριο ανέφερε ότι η διαφορά ανάμεσα στις δύο υποψηφιότητες μειώνεται.

Στο πλευρό του Μαρόκο έχουν σταθεί αρκετές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ρωσία, η Γαλλία και το Βέλγιο, καθώς και χώρες της Αφρικής – που συνολικά έχουν 56 ψήφους στο σώμα που θα λάβει την τελική απόφαση – ενώ επιπλέον ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι με το Μαρόκο τάχθηκαν χώρες από την Καραϊβική.