Ο Σ.Κατόχων Αξιογράφων καλεί τα μέλη του να μη συμμετάσχουν στη γς της Τρ.Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων προτρέπει τα μέλη του να μην συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, καθώς όπως αναφέρει, σε αντίθετη περίπτωση θα απολέσουν αυτομάτως κάθε δικαίωμα αποζημίωσης και δεν θα έχουν αγώγιμο δικαίωμα σε οποιοδήποτε δικαστήριο.

«Για να διαφυλάξετε τα συμφέροντά σας δεν πρέπει να παρευρεθείτε στην επόμενη γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου που θα γίνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2013, ούτε να δώσετε πληρεξούσιο, εκτός αν κατέχετε παλιές μετοχές και θα παρευρεθείτε με την ιδιότητα του παλαιού μετόχου», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου προς τα μέλη του.

Προστίθεται ότι «συνεπεία της μείωσης της ονομαστικής αξίας όλων των τάξεων μετοχών της Τράπεζας Κύπρου, όπως καθορίστηκε με βάση το περί Διάσωσης με ίδια μέσα της Τράπεζας Κύπρου Διάταγμα του 2013(αρ.3), και την συνεπακόλουθη υποδιαίρεση της ονομαστικής αξίας του μετοχικού κεφαλαίου βάσει της όποιας όλες οι τάξεις μετοχών υποδιαιρούνται σε μικρότερης αξίας μετοχές, ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων επιθυμεί να πληροφορήσει τα μέλη του πως σε καμία περίπτωση και καθ’ οιονδήποτε τρόπο, δεν πρέπει με άμεσο ή έμμεσο τρόπο, να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια η οποία έχει συνάφεια ή σχέση με τις πιο πάνω μετοχές».

Αναφέρεται ιδιαίτερα ότι οι κάτοχοι αξιογράφων δεν θα πρέπει να συμμετάσχουν «σε οποιαδήποτε συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου, στην οποία απαιτείται η συμμετοχή εκάστου των μετόχων και γενικά να προβούν σε οποιαδήποτε πράξη η οποία πηγάζει μέσα από το δικαίωμα της συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου».

Σε αντίθετη περίπτωση, προστίθεται, «οι μέτοχοι θα απολέσουν αυτομάτως κάθε δικαίωμα αποζημίωσης δυνάμει της απόκτησης των αξιογράφων και τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν από την Τράπεζα Κύπρου για την πώλησή τους και δεν θα δικαιούνται οποιοδήποτε ποσό ως αποζημίωση, ούτε και θα έχουν αγώγιμο δικαίωμα, σε οποιοδήποτε δικαστήριο».

Ο Σύνδεσμος προτρέπει επίσης τα μέλη του να στείλουν επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, ώστε να διαφυλάξουν τα συμφέροντά τους. Δείγμα της επιστολής παρατίθεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου.