Ο σύνδεσμος καταναλωτών προειδοπιεί τους αγελαδοτρόφους

O Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών θεωρεί απαράδεκτη την πρόθεση των αγελαδοτρόφων να επιβάλουν αύξηση στην τιμή του φρέσκου γάλακτος, στην παρούσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση και τους προειδοποιεί παράλληλα πως αν δεν επιδείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στα προβλήματα των καταναλωτών και επιμείνουν να επιβαρύνουν τον καταναλωτή με αυξήσεις τιμών, για επίλυση των δικών τους προβλημάτων, θα αναγκαστεί να υπενθυμίσει τους καταναλωτές ότι υπάρχουν κι άλλες επιλογές.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει πως η ενδεχόμενη αύξηση εκ μέρους των παραγωγών θα επιφέρει αλυσιδωτές αυξήσεις στις τιμές για τον καταναλωτή, τόσο του φρέσκου γάλακτος, όσο και των γαλακτοκομικών προϊόντων.

«Είναι γνωστό ότι ήδη πληρώνουμε το πιο ακριβό γάλα στην Ευρώπη. Ένα προϊόν, βασικό για τις πλείστες οικογένειες, πολλές από τις οποίες δεν είναι σε θέση να το αγοράσουν, κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που διέρχονται τα νοικοκυριά. Δεν επιθυμούμε αντιπαράθεση με τους Κύπριους παραγωγούς, στην περίπτωση αυτή τους αγελαδοτρόφους, αντίθετα στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα κυπριακά προϊόντα», προσθέτει η ανακοίνωση.