Οι Οικολόγοι στηρίζουν τους κάτοικους Πέρα Χωριού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση απέτυχε να δώσει μια λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με τη δικαιολογημένη αντίδραση των κατοίκων του Πέρα Χωριού Νήσου κατά της συνέχισης της λειτουργίας του χημικού εργοστασίου παραγωγής βαφών ΒΙΟΧΡΩΜ μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Ο μεγάλος αριθμός κατοίκων που πάσχουν με καρκίνο, επιδεινώνει την κατάσταση και ενδυναμώνει την απόφαση των κατοίκων για συνέχιση του αγώνα μέχρι την απομάκρυνση του εργοστασίου από την κατοικημένη περιοχή.

Μετά από δύο μήνες προσπαθειών και αφού η Κοινοτική Αρχή εισηγήθηκε χώρους για μετακίνηση του εργοστασίου σε βιομηχανικές περιοχές, τους οποίους απέρριψε η εταιρεία, το θέμα σκόνταψε στην υπερβολική απαίτηση για αποζημιώσεις από το κράτος. Η εταιρεία έχει ήδη καταγγείλει τους διαδηλωτές και εφάρμοσε εκβιαστικά δικαστικά μέτρα. Η κατάσταση οδηγείτε στα άκρα.

Ως Οικολόγοι, καλούμε την Κυβέρνηση, να εντείνει τις προσπάθειες της προς την εταιρεία για να αποδεχθεί ένα σχέδιο απομάκρυνσης από τις κατοικημένες περιοχές, βιώσιμο και λογικό. Διαφορετικά, φαίνεται ότι δεν θα αποφευχθεί η ένταση και οι διαμαρτυρίες.

Τότε, ας μην έχουν παράπονο!

ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΣΤΩΝ