Ο Συλικιώτης, ο Μουσταφάς και ο Κιττής

Το ταμείο συντάξεων της Cyta θέλησε να επενδύσει σε ακίνητο στη περιοχή της Δρομολαξιάς στη Λάρνακα. Το ακίνητο ανήκει σε Τουρκοκύπριο ονόματι Μουσταφά.

Το ερώτημα είναι γιατί από την στιγμή που δεν είχε τις απαραίτητες άδειες προτιμήθηκε, ενώ δίπλα υπάρχει κάποιο άλλο ακίνητο πιο φθηνό και με τις άδειες του; Γιατί δεν πήραν από τον Ελληνοκύπριο ιδιοκτήτη αλλά προτίμησαν να το πάρουν από τον Μουσταφά; Γιατί άραγε;

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο επί προεδρίας  Νίκου Αναστασιάδη διόρισε επιτροπή η οποία θα εξετάσει το όλο θέμα. Επίσης θα εξετάσει αν όντως υπάρχει εμπλοκή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη και του προέδρου της Cyta, Στάθη Κιττή.

Τα ΜΜΕ έχουν σπαταλήσει αρκετό μελάνι για αυτό το θέμα με τον Μουσταφά, Συλικιώτη και Κιττή…

Απασχόλησε επίσης την Βουλή αλλά και τη δικαιοσύνη. Ο Γενικός εισαγγελέας κρίνει παράνομη την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Χριστόφια να εγκρίνει κατά παρέκκλιση τη χορήγηση άδειας σε εταιρεία για τη κατασκευή του έργου, στο οποίο επένδυσε το ταμείο συντάξεων της cyta.

Επίσης ο κ. Μουσταφά θα έπρεπε να έχει ως μόνιμη διαμονή τις ελεύθερες  περιοχές για να μπορέσει να πωλήσει το ακίνητο αλλά ποτέ δεν έμεινε σε περιοχές της κυπριακής Δημοκρατίας.

Πολύ καλά έπραξε ο νέος υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος και ζήτησε από το Υπουργικό  Συμβούλιο και από τον πρόεδρο να διορίσει ερευνητική επιτροπή για να λάμψει όλη η αλήθεια.

Να δούμε την όλη αλήθεια για την συμφωνία Συλικιώτη, Μουσταφά και Κιττή…