Ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Καβάζογλου και Μισιαούλη

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνο μαζί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη κατέθεσαν σήμερα στεφάνια στο μνημείο των ηρωομαρτύρων της ελληνοτουρκικής φιλίας Ντερβίς Αλί Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη στην Αθηένου. Η κατάθεση στεφάνων έγινε στην παρουσία της κόρης του Κώστα Μιασιαούλη, Στέλλας.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Σύριζα-ΠΣ για τη δολοφονία των δύο ΑΚΕΛιστών τον Απρίλη του 1965 και τη σημασία της θυσίας τους για την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων ως μέρος του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή και τη διαίρεση του νησιού μας.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Αθηένου, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ενημέρωσε για το αίτημα των κατοίκων της περιοχής, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, για την διάνοιξη του οδοφράγματος Αθηένου – Πυροΐου. Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διάνοιξη του οδοφράγματος της Αθηένου, ο Στέφανος Στεφάνου σημείωσε ότι «η διάνοιξη των οδοφραγμάτων έδωσε την δυνατότητα για μαζικό συναπάντημα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων» και παράλληλα «ισοπέδωσε το επιχείρημα των διχοτομιστών ότι μια τέτοια εξέλιξη δήθεν θα οδηγούσε σε προβλήματα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, πράγμα που δεν έγινε». Η κοινή προσπάθεια που ενισχύεται από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων είπε, «στέλνει και ένα μήνυμα διεθνώς ότι το Κυπριακό θα πρέπει να επιλυθεί, να τερματιστεί η κατοχή, να επανενωθεί ο τόπος και ο λαός και να συνεχίσουμε μαζί».