Ο Στάθης Κιττής παραδέχτηκε ότι έλαβε φάκελλο σε καφετέρια… με φανέλα της Μάντσεστερ!

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνέρχεται στη Λάρνακα η δίκη για την υπόθεση της αγοραπωλησίας τεμαχίου τ/κ γης στη Δρομολαξιά με την αντεξέταση για δεύτερη μέρα του πρώτου κατηγορουμένου Στάθη Κιττή.

Η κατηγορούσα αρχή έκανε λόγο για μίζες που απέρρεαν από την συμφωνία αγοραπωλησίας τεμαχίου τ/κ γης στη Δρομολαξιά. Ο πρώην Πρόεδρος της ΑΤΗΚ αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη.

Έγινε λόγος για φάκελλο που άλλαξε χέρια σε καφετέρια της Λευκωσίας για τον οποίο η εκπρόσωπος της Εισαγγελίας υποστήριξε ότι περιείχε μίζα 100.000 ευρώ που έλαβε ο Στάθης Κιττής. Έκανε επίσης λόγο για εικονικές συμφωνίες που συνομολογήθηκαν για να ξεπλύνουν τους παράνομους χρηματισμούς.

Ο Στάθης Κιττής ο οποίος παραδέχτηκε ότι είχε παραλάβει ένα φάκελλο σε καφετέρια ισχυρίζεται ότι αυτός ο φάκελλος περιείχε μια φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία ο Νίκος Λίλλης διαπραγματευόταν την προπόνηση των μικρών της ομάδων στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΑΛΚΗΣ.

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής από την πλευρά της αφού υπέδειξε ότι οι φανέλες μπαίνουν σε σακούλες ναύλον ενώ σε φακέλλους μπαίνουν τα χρήματα υποστήριξε ότι στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επένδυσης με τα χρήματα των εργαζομένων συνομολογήθηκε εικονική συμφωνία πώλησης του ακινήτου ώστε να δικαιολογηθούν χρήματα που δόθηκαν στον Στάθη Κιττή.

Ο τέως πρόεδρος του Δ.Σ της CYTA επέμεινε ότι η συμφωνία ήταν πραγματική και αφορούσε σε δικαίωμα επιλογής αγοράς γης που ζήτησε ο Λίλλης από τον ίδιο. Όπως είπε, ο Λίλλης τον πλησίασε σχετικά με παραλιακό τεμάχιο 51 σκαλών και τον ενημέρωσε ότι υπήρχαν Άραβες εκατομμυριούχοι οι οποίοι ενδιαφέρονταν να αγοράσουν το τεμάχιο. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, η αρχική τιμή ήταν 18 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, μετά από διαπραγμάτευση, υπέγραψε με τον Λίλλη option, δηλαδή δικαίωμα προαίρεσης, με το ποσό των 15 εκατομμυρίων ευρώ. Γι` αυτή τη συμφωνία, ο Σ. Κιττής ισχυρίζεται ότι έλαβε επιταγή 100 χιλιάδων ευρώ από τον Λίλλη, ωστόσο, όταν μερικές εβδομάδες αργότερα ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι δεν ενδιαφέρονταν οι Άραβες, του επέστρεψε 90 χιλιάδες ευρώ κρατώντας δέκα χιλιάδες όπως είχαν εξαρχής συμφωνήσει.

«Μου μιλούσε» είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΑΤΗΚ «για πλούσιους Άραβες. Έλεγε πολλά τέτοια ο Νίκος Λίλλης».

Η Κατηγορούσα Αρχή επικαλέστηκε μαρτυρία που αναφέρει ότι το ακίνητο αγοράστηκε δύο φορές για να δοθούν μίζες και να εξυπηρετηθούν πολιτικά συμφέροντα κάτι που ο Στάθης Κιττής απέρριψε.

Ο τέως Πρόεδρος της ΑΤΗΚ επανέλαβε ότι όλα όσα ακούγονται ενώπιον του Δικαστηρίου είναι ψεύδη του Νίκου Λίλλη.
«Αυτά είναι ψεύδη του Λίλλη μετά από υπόδειξη των ανακριτών για να γίνει μια φτιαχτή υπόθεση αφού ο Λίλλης έγινε στενός συνεργάτης των ανακριτών όπως φάνηκε και από τα τηλεφωνήματα».

«Φαίνεται» ανέφερε ο Στάθης Κιττής «ότι κάποιοι αποφάσισαν ο Λίλλης να είναι ελεύθερος πολίτης».

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.