Ο Πύργος του Λονδίνου και τα κλεμμένα … κλειδιά

Η … Σκότλαντ Γιαρντ σε αναζήτηση των κλειδιών του διάσημου Πύργου του Λονδίνου!Θα μπορούσε να είναι σενάριο ταινίας με πρωταγωνιστή τον Σέρλοκ Χολμς.

Είναι όμως πραγματικότητα και διαδραματίζεται στο σημερινό Λονδίνο. Ώρες έψαχναν οι αρχές τα κλειδιά κλειδαριών του Πύργου, στον οποίο εκτός των άλλων εκτίθενται τα κοσμήματα του Βρετανικού Στέμματος.

Δύο αρμαθιές κλειδιά έκαναν «φτερά». Οι υπεύθυνοι του μνημείου, ξεκίνησαν έρευνες έπειτα από την παράνομη είσοδο αγνώστου στον Πύργο. Ο άγνωστος σύντομα εντοπίστηκε, όχι όμως και οι δύο αρμαθιές κλειδιών.  Ήταν αυτά που επέτρεπαν την πρόσβαση στην κινητή γέφυρα, που δεσπόζει πάνω από τον Τάμεση, στο εστιατόριο και στις αίθουσες εκδηλώσεων, σύμφωνα με την Ένωση Ιστορικών Βασιλικών Ανακτόρων, που έχει υπό την εποπτεία του το μνημείο.

Πολλές από τις κλειδαριές  χρειάσθηκε να αλλαχθούν τάχιστα .Κανένας κίνδυνος δεν παρουσιάστηκε για τα κοσμήματα του Στέμματος, που περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο τα αμύθητης αξίας διαδήματα και τα σκήπτρα που χρησιμοποιεί η βασίλισσα Ελισσάβετ Β’ σε ορισμένες επίσημες εκδηλώσεις.

Κατά τους υπεύθυνους πάντως,  η έρευνα έδειξε «πως το σύστημα είναι πολύ ασφαλές». Χρειάζονται μόνο προσοχή στην τήρηση των διαδικασιών προς αποφυγή κάθε μελλοντικού κινδύνου….