Ο ΠτΔ παρέστη σε δεξίωση της Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον και της ExxonMobil

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης παρέστη απόψε (8 Ιουνίου), σε δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ και η ExxonMobil, στην Πρεσβευτική Κατοικία στην Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Υπουργός Ενέργειας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης είπε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας καταπληκτικής εβδομάδας στην Ουάσιγκτον, με αριθμό συναντήσεων σε διάφορα επίπεδα που μας αφήνουν με θετικό πρόσημο για τις σχέσεις που διατηρεί η Κύπρος».

Ο κ. Λακκοτρύπης εξέφρασε την ελπίδα να εξευρεθούν μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ και έτσι να πραγματοποιηθούν οι ελπίδες της Κύπρου τόσο προς όφελος της ίδιας της χώρας όσο και της περιοχής ευρύτερα.

Από πλευράς της εταιρείας ExxonMobil Exploration Company, ο Πρόεδρος της, ο κ. Στιβ Γκρίνλι είπε ότι «το όραμα μας, που πιστεύω όλοι συμμερίζεστε, είναι πως η Κύπρος θα καταστεί ενεργειακό κέντρο και ελπίζουμε να βρούμε αρκετές ποσότητες φυσικού αερίου, κάτι που θα δημιουργήσει τα θεμέλια ώστε η Κύπρος να γίνει εξαγωγέας ενέργειας.

Δραστηριοποιούμαστε έντονα από την ημέρα υπογραφής των συμβολαίων μας τον Απρίλιο, αρχίζοντας τις έρευνες μας, και μέχρι στιγμής τα πράγματα φαίνονται να πηγαίνουν πολύ καλά. Και είμαστε ευτυχείς για αυτό.

Βρισκόμαστε στην Κύπρο εδώ και 60 χρόνια, μας γνωρίζετε, χαιρόμαστε που εργαζόμαστε εκεί, είμαστε καλοί φίλοι και αυτό μας βοήθησε να προχωρήσουμε με τη νέα φάση».

Πρόσθεσε ότι μια επιτυχία θα οδηγήσει σε ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα.

Ανέφερε τέλος ότι «έχουμε ένα συνέταιρο που έχει μεγάλη πείρα στο LNG , την Qatar Petroleum, και εργαζόμενοι μαζί ως ομάδα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις».

Check Also

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν

ΠτΔ: Ετοιμότητα για επανέναρτξη των συνομιλιών – Τετ α τετ με Ερντογάν Ο Πρόεδρος της …

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ

Έχασε τη μάχη για τη ζωή, ο 27χρονος καταδρομέας ΣΥΟΠ Το Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε αανκοίνωση …