Ο ΠτΔ ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό προτάσεων των πολιτικών δυνάμεων

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψης του Συμβουλίου Αρχηγών, στην παρουσία του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη σύσκεψη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για την ενσωμάτωση στον προϋπολογισμό προτάσεων των πολιτικών δυνάμεων. Οι εν λόγω προτάσεις υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαλόγου είχαν το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Υπουργοί της Κυβέρνησης με τα κόμματα, προκειμένου να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να καταστεί δυνατό να εγκριθεί από τη Βουλή ο προϋπολογισμός το συντομότερο δυνατό.

Τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ενημέρωσαν εκτενώς τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επιμέρους τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, οι οποίες έγιναν με βάση τις εισηγήσεις που υποβλήθηκαν και του διαλόγου που προηγήθηκε.

Η όλη συζήτηση διεξήχθη σε δημιουργικό κλίμα, χωρίς βεβαίως να παραγνωρίζονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις που εκφράστηκαν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι ο προϋπολογισμός θα κατατεθεί προς έγκριση κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Με εισήγηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων και με ομοφωνία του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων, η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα λάβει χώρα σε συνεδρίαση της Βουλής που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 18 Ιανουαρίου.