Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τα θύματα του σεισμού στην Ιταλία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα το βιβλίο συλλυπητηρίων που ανοίχθηκε στην οικία του Ιταλού Πρέσβη για τα θύματα του σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιταλία.

Στο μήνυμα του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ήθελα να εκφράσω στην Κυβέρνηση και το λαό της Ιταλίας καθώς επίσης και στις τεθλιμμένες οικογένειες τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια, και σε όλους όσοι επηρεάστηκαν από τον καταστροφικό σεισμό ταχεία ανάρρωση.

Σε αυτή τη δύσκολη ώρα η Κύπρος είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια και στήριξη στην Ιταλία για να ξεπεράσει τις τρομερές επιπτώσεις αυτής της φυσικής καταστροφής».

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε ότι «θεώρησα ελάχιστο καθήκον να εκφράσω εκ μέρους του κυπριακού λαού και της Κυβέρνησης τη βαθιά μας λύπη, εκφράζοντας συλλυπητήρια για το ατυχές γεγονός και το θάνατο τόσων πολλών ανθρώπων. Πρόκειται για μια φίλη χώρα η οποία στις κρίσιμες ώρες μάς έχει συμπαρασταθεί.

Όπως είναι καλά γνωστό είχαμε προτείνει και από δικής μας πλευράς την όποια δυνατή βοήθεια προκειμένου να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων. Η Ιταλική Κυβέρνηση θεώρησε ότι είχε τις δυνατότητες και τις έχει και ως εκ τούτου δεν χρειάστηκε η δική μας συνδρομή. Όμως, το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν η έκφραση συμπάθειας προς τα θύματα και των θερμών μας συλλυπητηρίων προς τους συγγενείς τους και τον ιταλικό λαό».