Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας ταξιδεύει χωρίς να επιβαρύνει το κράτος

Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Χαραυγή», δήλωσε ότι ο  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ταξίδεψε στο Παρίσι με ιδιωτικό αεροσκάφος και χωρίς επιβάρυνση του κυπριακού κράτους.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «προ του κινδύνου της ματαίωσης της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γάλλο ομόλογό του στο Παρίσι, λόγω απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στα γαλλικά αεροδρόμια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε με προσωπικό του φίλο, Βουλευτή φίλης χώρας, και μετά από συνεννόηση, ο εν λόγω βουλευτής παραχώρησε το προσωπικό μικρό αεροσκάφος του για τη μεταφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας και της συνοδείας του στη Γαλλία, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση του κυπριακού κράτους».

Έτσι, προσθέτει, «διασφαλίζετο η ευελιξία μετάβασης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο καθορισμένο ραντεβού με τον Πρόεδρο της Γαλλίας».

Συνεπώς, σημειώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «όχι μόνο δεν επιβαρύνθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά αντιθέτως εξοικονομήθηκαν και τα έξοδα της μεταφοράς του Προέδρου και της συνοδείας του στη γαλλική πρωτεύουσα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει αύριο το απόγευμα με προγραμματισμένη πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών, αναφέρει τέλος ο κ. Παπαδόπουλος.