Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης έτυχε σήμερα επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας κ. Μάικλ Χίγκινς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έφτασε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Δουβλίνο, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του κα Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Τους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος Χίγκινς και η σύζυγος του Σαμπίνα Χίγκινς.

capture

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο βιβλίο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε τα ακόλουθα:

«Εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς τον Πρόεδρο της Ιρλανδίας για το θερμό καλωσόρισμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ελπίζω ότι αυτή η επίσημη επίσκεψη θα ενισχύσει περαιτέρω τις ήδη εξαίρετες σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Ιρλανδίας προς όφελος των λαών μας, καθώς επίσης και προς όφελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οποία και οι δύο ανήκουμε».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιθεώρησε στρατιωτικό άγημα το οποίο απέδιδε τιμές και έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών. Κατά την τελετή ρίφθηκαν 21 χαιρετιστήριες βολές και τρία αεροσκάφη της ιρλανδικής πολεμικής αεροπορίας υπερίπταντο του χώρου. Ακολούθως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Ιρλανδός ομόλογός του χαιρέτισαν ομάδα παιδιών που κρατούσαν σημαίες της Κύπρου και της Ιρλανδίας.

Αμέσως μετά, οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν με τα μέλη των αντιπροσωπειών τους σε συνομιλίες.

Μετά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος Χίγκινς μετέβησαν στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, όπου φύτεψαν ένα δέντρο, σύμβολο της φιλίας που ενώνει τις δύο χώρες.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου κατέθεσε στεφάνι.