Ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε τον Αλέξη Τσίπρα… Λουδοβίκο

Αφορμή, ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού το βράδυ του Σαββάτου στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τα μέλη δεν ενέκριναν τη δική του «γραμμή». Ο κ. Γεωργιάδης ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα ως Λουδοβίκου και έγραψε: «Ο Alexis Tsipras για τους συνέδρους που άλλαξαν την ψήφο τους, μόλις τους είπε ότι ψήφισαν αντίθετα με την επιθυμία του…».
Ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο
Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αργά το βράδυ του Σαββάτου, στο Συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας εκνευρίστηκε όταν μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες στο Συνέδριο -που γίνονταν δι’ ανατάσεως της χειρός- τα μέλη του Συνεδρίου ψήφιζαν επί θεμάτων που είχαν τεθεί ασαφώς ή από τις πολλές και αλλεπάλληλες τοποθετήσεις έχασαν τη γραμμή…

Η εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν στην ποσόστωση του 25% των μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να μην προσμετρώνται οι βουλευτές, αλλά μόνον όσοι έχουν κυβερνητική θέση.

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε δεν εγκρίθηκε η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά προκρίθηκε η πρόταση που συμπεριλάμβανε στην ποσόστωση και τους βουλευτές. Αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του πρωθυπουργού με αποτέλεσμα να υπάρξει στιγμιαία ένταση και αντιδράσεις από τους Συνέδρους και τους βουλευτές.