Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε το Προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, το Προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Ανδρέας Χατζηγιάννης δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι η συνάντηση αφορούσε την επιδίωξη να καταστεί η Κύπρος διεθνές ναυτιλιακό και χρηματοοικονομικό κέντρο, αξιοποιώντας τη συγκυρία με το Brexit.

Εξήγησε ότι λόγω του Brexit πολλές εταιρείες θα αποχωρήσουν από το City του Λονδίνου και ψάχνουν έδρα σε ευρωπαϊκές χώρες.

Πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ανταγωνιστικοί προορισμοί εντός Ευρώπης, όπως η Μάλτα και το Λουξεμβούργο, εντούτοις η Κύπρος διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, όπως το φορολογικό καθεστώς, τα οποία και πρέπει να αξιοποιηθούν.

Σημείωσε ότι «πρέπει να γίνονται οι απαραίτητες επαφές για να δείξουμε ότι η Κύπρος διαθέτει ένα φιλικό προς τις εταιρίες περιβάλλον».

Ερωτηθείς είπε ότι γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες και από πλευράς Κυβέρνησης, και δια του Υπουργού Οικονομικών, τονίζοντας ωστόσο τη σημασία της εμπλοκής και των Κύπριων επιχειρηματιών στην προσπάθεια για προσέλκυση ξένων εταιρειών στην Κύπρο.