Αμερικανός βουλευτής ζήτησε τη διάλυση των Σκοπίων και αλλαγή συνόρων!

Δηλώσεις σοκ έκανε ρεπουμπλικάνος βουλευτής των ΗΠΑ μιλώντας στην Αλβανική τηλεόραση. Ο λόγος για τον Dana Rohrabacher, που υποστήριξε ότι η FYROM δεν είναι καν κράτος και ζήτησε τη διάλυσή του και αλλαγή συνόρων. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Rohrabacher δήλωσε ότι η αποκαλούμενη «Μακεδονία» δεν είναι χώρα, ήταν ένα λάθος εγχείρημα από την αρχή, είπε και πρότεινε αλλαγή των συνόρων και διάσπασή του κρατιδίου. Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν σοκ στα Σκόπια που εξέφρασαν την οργή τους μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών τους.

Ο αμερικανός βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως η «Μακεδονία δεν είναι καν χώρα» . Μιλώντας στον αλβανικό σταθμό Vizion Plus είπε ότι «υπάρχει τέτοια διάσπαση στο εσωτερικό που είναι αδύνατο η χώρα να επιβιώσει. Έτσι, είπε θα πρέπει οι αλβανόφωνοι να αποτελέσουν μέρος του Κοσόβου και οι υπόλοιποι να ενωθούν με τη Βουλγαρία ή όποια άλλη χώρα με την οποία νομίζουν ότι έχουν συγγένεια.

Μάλιστα ο βουλευτής όταν ρωτήθηκε εάν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα είναι υπέρ ενός διαμελισμού των Σκοπίων απάντησε ότι έχει «επιρροή στην υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ σήμερα, δεδομένης της θέσης του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, τονίζοντας :«θα έχουμε ακροάσεις κατά τους προσεχείς μήνες.» Τέλος πρόσθεσε ότι μια ειρηνική αλλαγή των συνόρων θα ήταν προς όφελος της Βαλκανικής!