Ο Πρόεδρος της Βουλής τελεί υπό αυτοπεριορισμό μέχρι τη Παρασκευή

Ο Πρόεδρος της Βουλής τελεί υπό αυτοπεριορισμό μέχρι τη Παρασκευή

Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης όπως και τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευσε κατά την επίσημη αποστολή στην Αθήνα, τελούν υπό αυτοπεριορισμό από τις 11 το πρωί, της Τρίτης, όπως δήλωσε  ο Εκπρόσωπος Τύπου της Βουλής Πάρης Ποταμίτης.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Βούλης ανέφερε επίσης ότι ο Δημήτρης Συλλούρης θα παραμείνει υπό αυτοπεριορισμό τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή, οπόταν ενδέχεται να συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής σε «ημικεκλεισμένων» των θυρών συνεδρία.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Ποταμίτης, η πρόθεση του Προέδρου της Βουλής και κάποιων κοινοβουλευτικών κομμάτων είναι ότι θα πρέπει να συνέλθει σε συνεδρία η Ολομέλεια, όμως συνέχισε δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση καθώς κάποια άλλα κόμματα έχουν αντίθετη άποψη.

Ο Πάρης Ποταμίτης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε αυτοπεριορισμό σεβόμενος του πολίτες και το προσωπικό της Βουλής, για αυτό ο ίδιος και όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας που τον συνόδευσαν στην Αθήνα αποχώρησαν από τη Βουλή αμέσως μόλις το Υπουργείο Υγείας περιέλαβε την Ελλάδα στις χώρες από τις οποίες οι προερχόμενοι που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να αυτοπεριορίζονται.

Παρόλο ότι δύο ώρες αργότερα το Υπουργείο Υγείας αφαίρεσε την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο από τα κράτη, για τα οποία επιβάλλεται ο αυτοπεριορισμός εντούτοις, η Αντιπροσωπεία θα παραμείνει σε αυτοπεριορισμό.

Να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του Δημήτρη Συλλούρη χθες2 στη Βουλή προκάλεσε την δυσφορία των παρευρισκομένων βουλευτών και εργαζομένων οι οποίοι γνω΄ριζαν ότι είχε επιστρέψει το προηγούμενο βράδυ από Αθήνα.