Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου Σκοποβολής

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, κήρυξε την έναρξη των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής κήρυξε απόψε στο Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στα Λατσιά.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή έναρξη των αγώνων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση, έχοντας στο επίκεντρο της δράσης της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην προώθηση του αθλητισμού και του αθλητικού πνεύματος γενικότερα, υπενθυμίζοντας ότι ανάμεσα στους στόχους που έθεσε στον τομέα του αθλητισμού είναι η δια βίου ενασχόληση με τον αθλητισμό για όλους τους πολίτες, η στήριξη των αθλητικών σωματείων και των αθλητών, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων της εποχής, η περαιτέρω ανάπτυξη του αγωνιστικού αθλητισμού, η καταπολέμηση της βίας και του ρατσισμού στους αθλητικούς χώρους κ.ά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καλωσόρισε στην Κύπρο όλους τους ξένους αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τους αξιωματούχους και συνοδούς των ξένων αποστολών και ευχαρίστησε, τη Διεθνή Ομοσπονδία, για την ανάθεση στην Κύπρο της κορυφαίας αυτής αθλητικής διοργάνωσης.

Εξέφρασε παράλληλα τη βεβαιότητα ότι και αυτή τη φορά η ΣΚΟΚ και οι άνθρωποι της θα ανταποκριθούν πλήρως στις ανάγκες του αγώνα και πέρα από την άρτια διοργάνωση, θα μπορέσουν να δείξουν και να προσφέρουν στους φιλοξενούμενούς τη ζεστή κυπριακή φιλοξενία.

Ανέφερε επίσης ότι θα διεξαχθεί, μέσα στα πλαίσια του ευ αγωνίζεσθαι, μια σημαντική αναμέτρηση και στα τρία ολυμπιακά αγωνίσματα του κυνηγετικού όπλου (το σκητ, το τραπ και το διπλό τραπ), τον οποίο θα απολαύσουν όλοι οι διαγωνιζόμενοι αλλά και την πεποίθηση ότι ανάμεσα στους νικητές και νικήτριες, θα είναι και Κύπριοι σκοπευτές και σκοπεύτριες, οι οποίοι, όπως είπε, πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εκπροσωπήσει πανάξια την Ομοσπονδία τους και την πατρίδα μας σε κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ακολούθως ότι η ενασχόληση με τη σκοποβολή και τον αθλητισμό, γενικότερα, ως υγιής και δημιουργική απασχόληση, μπορεί να λειτουργήσει σαν όπλο και εργαλείο για την ανάπτυξη κοινωνικών και ψυχικών αντιστάσεων ενάντια στη μάστιγα των ναρκωτικών και άλλων εξαρτήσεων, ενάντια στην εγκληματικότητα, στο ρατσισμό, στην αποξένωση και γενικότερα στην κρίση θεσμών, αξιών και σχέσεων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία μας.

«Ο αθλητισμός, με τις υπέρτατες αξίες που πρεσβεύει, αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά και αποτελεσματικά αντίδοτα κατά της νεανικής παραβατικότητας και κάθε μορφής αντικοινωνικής συμπεριφοράς» πρόσθεσε.

Συνεχάρη τέλος τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου και την Οργανωτική Επιτροπή των αγώνων, για την ανάληψη της διοργάνωσης και ευχήθηκε ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο στο άθλημα της σκοποβολής, με επιτυχίες των αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες και επιτυχημένες σκοπευτικές διοργανώσεις στη χώρα μας.

«Εύχομαι και πάλι σ’ όλους τους αθλητές καλή διαμονή στο φιλόξενο νησί μας, και για τη συμμετοχή τους, κάθε επιτυχία και … καλό βόλι!» είπε καταλήγοντας.